ZAVRŠILI NASTUP NA EURU

Selektor Ivo Krezo: Ne možemo biti zadovoljni, nismo osvojili nijedan bod

Pokušali smo doći do bodova, nismo uspjeli. Ostaje žal, mislim da smo zaslužili barem bod, smatra selektor BiH

Krezo žali za neosvojenim bodovima. FSBIH

M. K.

29.1.2022

Nakon večerašnje utakmice sa Azerbejdžanom u Ziggo Domu u Amsterdamu održana je i press konferencija reprezentacije BiH u futsalu.

Selektor Ivo Krezo i golman Stanislav Galić odgovarali su na pitanja novinara.

- Čestitam Azerbejdžanu na pobjedi, čestitam i svojim igračima, ostavili su srce na terenu. Pokušali smo doći do bodova, nismo uspjeli. Ostaje žal, mislim da smo zaslužili barem bod, ali to ostaje za neku drugu priliku, neko drugo prvenstvo. Imali smo dobru igru u prvom poluvremenu, nakon nekih loših reakcija primamo dva gola, protivnik nas je kaznio. Uspjeli smo se vratiti, dati gol. To smo priželjkivali jer je ostalo još dosta vremena do kraja, rekao je na početku selektor, a prenio FS BiH na svojoj zvaničnoj web stranici.

Falilo iskustvo


Pokušali su naši i s igrom golman-igrač, ali...

- Pokušali smo i sa igrom golman-igrač, nismo uspjeli da postignemo izjednačujući gol. Na kraju individualna greška i primamo četvrti gol. Hvala još jednom igračima, hvala i našoj publici koja je došla u velikom broju, a ja se nadam da smo ostavili dobar utisak i da ih nismo razočarali, rekao je selektor Krezo o utakmici, a porom se osvrnuo na nastup na Evropskom prvenstvu:

- Da kažem da smo zadovoljni, ne možemo reći. Nismo osvojili niti jedan bod. Ovo nam je prvo Evropsko prvenstvo, vidjelo se da nemamo iskustva na ovom nivou. Pojedinim dijelovima utkamica možemo biti zadovoljni, ali to je malo za ovo takmičenje. Ja se nadam da će igrači još bolje raditi u svojim klubovima i da na ovakvim utakmicama i u kvalifikacijama budu još jači, bolji i onda se ne trebamo bojati, ističe Krezo.

Očekivao težak meč

Golman Galić je izjavio:

- Očekivao sam težak meč protiv iskusnog rivala. Odigrali smo dobro, pogodili smo dva puta, kasnije smo pokušali da se vratimo u meč, ali Azerbejdžan je ponovo poveo i teško se bilo vratiti poslije toga. Oni su iskoristili to svoje iskustvo i stigli do pobjede. Ovo je povijesni nastup. Veliki je uspjeh i sam odlazak na Evropsko prvenstvo. Vidjeli smo gdje smo griješili, sada znamo te stvari i možemo u narednim kvalifikacijama da sve to ispravimo, kaže čuvar mreže "Zmajeva".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.