MEJSON GRINVUD

Oglasili se iz Mančester Junajteda nakon što je njihov napadač uhapšen zbog optužbi za silovanje

Engleski klub je suspendovao 20-godišnjeg fudbalera i objavio da Greenwood neće učestvovati na treninzima niti se pojavljivati u bilo kojim budućim utakmicama za vrijeme trajanja suspenzije

Napadač Mančester Junajteda Meson Grinvud. Agencije

N. Aj. / Anadolija

31.1.2022

Napadač Mančester Junajteda Meson Grinvud (Mason Greenwood) uhapšen je kasno u nedjelju nakon optužbi da je silovao i napao djevojku za koju se vjeruje da je njegova partnerka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policija u Mančesteru potvrdila je hapšenje muškarca u 20-im godinama nakon što je ženska osoba prijavila fizičko nasilje.

Engleski klub je suspendovao 20-godišnjeg fudbalera i objavio da Grinvud neće učestvovati na treninzima niti se pojavljivati u bilo kojim budućim utakmicama za vrijeme trajanja suspenzije i do daljnjeg.

- Svjesni smo slika i navoda koji kruže društvenim mrežama. Nećemo dalje komentarisati sve dok se činjenice ne utvrde - navodi se u saopćenju kluba.

Dešavanja su posljedica objava podijeljenih na Instagramu na kojima se nalaze fotografije i snimci koji prikazuju mladu ženu s brojnim povredama, uključujući posjekotinu u ustima i nekoliko modrica i na kojima ta osoba direktno optužuje Grinvuda za nanesene povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.