GOVORIO O VREMENU U BARCI

Tjeri Anri: Postigao sam gol, ali Pep je bio bijesan na mene i zamijenio me je

Imao je taktički plan za svaku utakmicu. Ukoliko niste radili tačno ono što je on tražio, bili biste u nevolji, kaže Francuz

Anri je svojevremeno bio napadač Barce. Agencije

M. K.

1.2.2022

Legendarni napadač Arsenala i Francuske, Tjeri Anri (Thierry Henry), jedan dio svoje bogate karijere proveo je u dresu Barcelone, prije nego što je nakon tri ggodine provedene na Kamp Nouu, otputovao u SAD 2010..

razgovoru za Sportbible, Anri se prisjetio vremena dok je nosio dres Barcelone, odnosno utakmice u kojoj je postigao gol protiv Sportinga, ali je ipak morao izaći iz igre.

Naime, toliko je naljutio tadašnjeg trenera Pepa Gvardiolu, da ga je ovaj zamijenio. 

- Imao je taktički plan za svaku utakmicu. Ukoliko niste radili tačno ono što je on tražio, bili biste u nevolji. Znam da sam u jednoj situaciji otišao na desno krilo kako bi odradio s Mesijem (Messi) par akcija i čuo sam da mi svašta ružno govori s klupe, ali sam to ignorisao, rekao je Anri. 

- Ubrzo nakon toga sam zabio gol za 1:0, ali me je on svejedno zamijenio. Samo mi je rekao da izlazim iz igre. Nije mi bilo jasno šta sam uradio pogrešno, ali sam to kasnije shvatio. Kada Pep ima plan onda taj plan moraš da poštuješ, objasnio je Anri.

U pomenutoj utakmici Barcelona je slavila rezultatom 5:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.