PARIZ

Zašto je Zidan prolongirao preuzimanje PSG-a

Francuski "Telefoot" tvrdi da je dogovor Zidana i PSG-a praktički već bio postignut, ali je nesuđeni trener potpis na ugovor prolongirao – zbog Reala

Zinedina Zidan. Arhiva

G. Š.

1.2.2022

U ponedjeljak navečer navijači PSG-a doživjeli su na Parku prinčeva veliko razočaranje. U osmini finala "Coupe de Francea" favoriziranog domaćina eliminirala je Nice poslije izvođenja jedanaesteraca. Zbog toga je očekivati da će kritike spram trenera PSG-a Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino) dodatno eskalirati...


"Rat svjetova"

A priča o angažiranju Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) iznova dobiti na aktualnosti, prenosi SN.

Je li dolazak nekadašnjeg francuskog reprezentativca na Park prinčeva gotova stvar? Francuski "Telefoot" tvrdi da je dogovor Zidana i PSG-a praktički već bio postignut, ali je nesuđeni trener potpis na ugovor prolongirao – zbog Reala!

Podsjetimo, u osmini finala Lige prvaka sastaju se upravo PSG i Real (prvi susret u Parizu igra se 15. februara). Bivši igrač, a kasnije i trofejni trener ''kraljevskog kluba'', odbio je sudjelovati u ''ratu svjetova''.


Liga prvaka

Delikatna je ovo situacija i za vlasnika PSG-a, katarskog šeika Nassel Al-Khalaifija. Ukoliko misli mijenjati trenera (a očigledno je imao tu nakanu) mora to učiniti prije dvoboja s Realom. Ispadne li iz Lige prvaka, ovu sezonu može smatrati promašenom. Preostaje mu jedino da u narednih nekoliko dana pokuša ''slomiti'' principijelnost slavnog Zizoua. Nemoguća misija? Postoji jedna mudra uzrečica: otkako su Feničani izmislili novac nema nemogućih misija niti nerješivih problema!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.