KVALIFIKACIJE ZA SP

Argentina zadala težak udarac Kolumbiji, ubjedljive pobjede Brazila i Urugvaja

Pobjedonosni gol "Gaučosima" donio je Lautaro Martinez

Martinez: Predvodio Argentinu protiv Kolumbije. AFP

I. Ć.

2.2.2022

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi odigrana su četiri susreta. 

Argentina je u derbiju reprezentacija savladala ekipu Kolumbije i dodatno im zakomplicirala sudbinu za plasman u Katar, dok su Urugvaj i Brazil upisali ubjedljive pobjede.

Pobjedonosni gol "Gaučosima" donio je Lautaro Martinez (1:0). U selekciji Argentine nije bilo prve zvijezde tima, Lionela Mesija (Messi), koji se nije dovoljno oporavio od koronavirusa, pa je tako odlučio ostati u Parizu. 

Kolumbija će morati čekati naredno reprezentativno okupljanje u martu, te nadati se da će rezultati otići na njihovu stranu, kako bi se uspjeli naći u glavnom žrijebu za Mundijal. 


Reprezentativci Brazila bili su raspoloženi protiv selekcije Paragvaja, u meču bez rezultatskog značaja (4:0).

Golove su postigli Rafinja (Raphinha), Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), Entoni (Antony), dok je tačku na ovu utakmicu stavio igrač Real Madrida Rodrigo (Rodrygo).

Selekcija Urugvaja upisala je veoma važnu pobjedu za nastavak kvalifikacija. Pobjeda protiv Venecuele rezultatom 4:1 pozicionirala ih je na 4. mjesto.

Golove na susretu su postizali Rodrigo Bentakur (Bentacur), Žoržijan De Araskaeta (Giorgian De Arrascaeta), Edinson Kavani (Cavani) i Luis Suarez sa bijele tačke. Utješni gol za selekciju Venecuele postigao je Džosef Martinez (Josef).

Peru i Ekvador su odigrali neriješeno rezultatom 1:1. Za domaću selekciju je pogodio Edison Flores, da bi za Ekvador siguran realizator bio Majkl Estrada (Michael). 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.