SERIJE A

Sudija kojem se Rebić unio u lice: Mislio sam da će me udaviti

Igrala se 92. minuta kada je Ante Rebić asistirao Žunioru Mesijasu za 2:1 Milana, međutim, sudija Marko Sera nije priznao taj gol

Igrači Milana opkolili sudiju Marka Seru. AFP

I. Ć.

2.2.2022

U okviru 22. kola Serije A fudbaleri Milana su na San Siru napravili ogroman kiks porazom od Specije rezultatom 2:1. U sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena tada se odvijala velika drama, a u cijeloj situaciji se bolje snašla Specija koja je zabilježila trijumf.

Sudija poništio gol jer je svirao prekršaj za Milan

Igrala se 92. minuta kada je Ante Rebić asistirao Žunioru Mesijasu (Junior Messias) za 2:1 Milana, međutim, sudija Marko Sera (Marco Serra) nije priznao taj gol.

Sudija Sera je poništio gol jer je svirao prekršaj za Rosonere, koji je umjesto gola dobio samo slobodan udarac. Hrvatski reprezentativac je na tu odluku sudije poludio i odmah mu se unio u lice.

- Najprije nisam mogao da spavam. Ali sada hoću da se vratim na teren - rekao je Marko Sera za "Sky" u intervjuu koji tek treba da se objavi u potpunosti.

VAR nije mogao ispraviti grešku

- Fokusirao sam se na Rebića i Bastonija koji je dolazio od pozadi i mislio sam kako će biti faul ako ga dodirne. Jer sam mislio kako šutira na gol i tada je nemoguće doći do lopte a da ne napraviš faul.

Tako sam potpuno propustio čitav scenario i nisam vidio da Mesijas treba da šutira. Sjećam se da sam pomislio kako ne bi bilo dobro da ubaci loptu u gol - rekao je Sera.

Ovakvu grešku VAR ne može da ispravi jer je sudija već donio odluku na terenu i da je ovo najveća greška koju sudija danas čak i kada ima pomoć VAR sistema može da napravi.

- Mislim da je Rebić počeo sa idejom da me udavi. Onda je shvatio kao čovjek na terenu da bi i on mogao da promaši prazan gol i onda je shvatio šta sam ja uradio. 

Mnoge sudije, možda i sve, bi uradile isto i imale istu reakciju - zaključio je Sera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.