NOU KAMP

Predsjednik Barcelone: Jedna osoba će odlučivati o Dembeleovoj sudbini

Francuski reprezentativac je nedavno odbio da potpiše novi ugovor sa Barcelonom, ali i pored nekoliko ponuda nije želio u januaru da napusti klub

Usman Dembele i Đoan Laporta. Twitter

I. Ć.

2.2.2022

Još uvijek traje rasprava u redovima Barcelone šta će se dogoditi sa Usmanom Dembeleom (Ousmane). Prema zadnjoj izjavi predsjednika katalonskog giganta Đoana Laporta (Joan) o tome će odlučivati Ćavi (Xavi). 

Francuski reprezentativac je nedavno odbio da potpiše novi ugovor sa Barcelonom, ali i pored nekoliko ponuda nije želio u januaru da napusti Nou Kamp.

- Mi sada gradimo tim, a bitno nam je na koga ćemo moći da računamo sljedeće sezone. Na njega vjerovatno nećemo. Njegov tim nije želio da prihvate uslove koje smo ponudili.

Mogli bismo ponovo da pregovaramo, ali mislim da on to ne želi. Ono što smo ponudili je bilo jako dobro, ali su njegovi zahtjevi bili neostvarivi. Nastojali smo da nađemo rješenje za preostalih šest mjeseci, da ode u drugi klub, ali nije htio - rekao je Laporta.

- Osjećam da ima dogovor sa drugim klubom, tako da je mala vjerovatnoća da će ponovo igrati za Barcelonu. Naravno, odluku će donijeti Ćavi - izjavio je predsjednik Barcelone.

Usman Dembele je 2017. godine stigao iz Borusije Dortmund za 100 miliona eura, koji je u protekle četiri godine imao mnogo problema sa povredama i disciplinom.

Ove sezone odigrao samo šest utakmica u La Ligi i pritom je upisao dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.