EKSKLUZIVNO

Vladimir Petković za "Avaz": Ahmedhodžiću će dolazak u Bordo mnogo koristiti

Talent je, ali treba se privići na francusku ligu, koja je dosta jaka, i fizički i brzinski, rekao nam je naš fudbalski stručnjak

Vladimir Petković. FC Girondins de Bordeaux

Piše: G. Šumar

2.2.2022

Šef stručnog štaba francuskog Bordoa Vladimir Petković u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ prokomentirao je transfer našeg reprezentativca Anela Ahmedhodžića (22), koji je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka pojačao „Žirondince“.


Igrački kadar

Dolaskom Anela imamo četiri centralna beka koja su u ravnopravnoj konkurenciji za tim, rekao nam je Petković i dodao:

- Dvojica njih su već bila tu s nama, a sada smo doveli iskusnog Brazilca Marsela (Marcelo) iz Liona, i Anela.

Bordo trenutno na listi igrača ima ukupno šest stopera.

- Loran Koščelni (Laurent Koscielny) je slobodar igrač, a Mekser (Mexer) će, najvjerovatnije, izaći iz konkurencije za tim, otkriva Petković, koji je jučer nakon treninga koji je bio zakazan za 15.30 sati upoznao našeg reprezentativca.

- Upoznao sam ga otprilike s tim o čemu se radi te upitao ima li on kakvih pitanja... Imamo vremena za neku ozbiljniju priču i razgovore.

Naš fudbalski stručnjak je gledao Ahmedhodžića u reprezentaciji BiH, ali o njegovim kvalitetima nije razgovarao sa selektorom Ivajlom Petevom (Ivaylo).

- Nisam o Anelu razgovarao s Ivajlom, iako sam s njim na vezi s vremena na vrijeme... Inače, čuo sam dosta dobrih stvari o Anelu. Talent je, ali treba se privići na francusku ligu, koja je dosta jaka, i fizički i brzinski. Dolazak u Bordo sigurno će mu mnogo koristiti u nastavku karijere - istakao je Petković.


Vladimir Petković. FC Girondins de Bordeaux

Povratak u formu

Sedamnaestoplasirani Bordo u nedjelju (15 sati) gostuje 14-plasiranom Remsu, koji je na plus četiri boda (Liga 1 ima 20 klubova). „Žirondinci“ su jesenas pobijedili 3:2.

- To je, tako da kažem, protivnik i utakmica na našem dometu. Moramo ići da osvojimo nešto... U posljednje dvije sedmice polako se vraćamo u formu, optimista je trener Bordoa, koji je na početku drugog dijela sezone imao puno problema s igračkim kadrom.

Naime, u kratkom periodu pred nastavak takmičarske godine i početkom januara imao je 22 zaražena igrača koronavirusom.

- To se još malo osjeti na fizičkoj spremi pojedinih igrača, ali situacija je sada puno bolja. U nastavak sezone ulazimo s optimizmom... - zaključio je Petković.

Novo pravilo

U razgovoru s Petkovićem saznali smo da u Ligi 1 više ne mogu igrati nevakcinisani igrači.

- To je novo pravilo koje su uveli, klubovima su dali rok da to riješe... Ne znam da li će nešto mijenjati - rekao je prvi strateg Bordoa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.