FRANCUSKI REPREZENTATIVAC

Junak "Derbi dela Madonina": Milan nikad ne odustaje

Mučili smo se u prvom poluvremenu, ali smo se u drugom vratili, dodao je Žiru

Žiru: Junak Milana. Twitter

I. Ć.

6.2.2022

U "Derbi dela Madonina" ekipa Milana slavila je nakon preokreta protiv Intera rezultatom 1:2, a junak pobjede u tom meču bio je dvostruki strijelac Olivije Žiru (Giroud)

- Ovo je posebna utakmica, ali mi smo pobijedili derbi. Mučili smo se u prvom poluvremenu, ali smo se u drugom vratili. Nadao sam se da ću dobiti neku loptu u šesnaestercu, mada sam bio prilično izolovan u prvom dijelu, a ni čitav tim nije dobro igrao.

Kod prvog gola imao sam i malo sreće, a kod drugog Davide Kalabrija (Calabria) je uputio odličan pas. Sretan zbog navijača i ponosan sam na tim koji nikada ne odustaje – rekao je Žiru poslije susreta. 

Trener "Rosonera" od prvog trenutka je vjerovao u pobjedu svog tima.

- Velika radost. Momci su pokazali nevjerovatan duh, koji ih tjera preko granica. Rekao sam igračima da moramo da vjerujemo u sebe i da je prepreke nemoguće preći samo za one koji ne vjeruju.

Pobijedili smo najbolji tim Serije A, aktuelnog prvaka i lidera, tako da smo se dokazali sebi. Istina, Inter je igrao bolje u prvom dijelu, ali Milan ima hrabrost i ne plaši se nikoga – rekao je Pioli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.