FK SARAJEVO

Nihad Mujakić za "Avaz": U Sarajevu se osjećam najbolje

Vjerujem da ovaj tim može imati mnogo bolje rezultate, istakao je pouzdani stoper

Nihad Mujakić. Arhiva

Piše: A. Vatreš

9.2.2022

Poslije avantura u Belgiji i Hrvatskoj Nihad Mujakić (23) se ove zime vratio u FK Sarajevo, klub u kojem je počeo karijeru.

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje je u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorio o svojim prvim utiscima nakon što je ponovo obukao bordo dres.


Težak period

- Vratio sam se u svoj voljeni klub. Prije dvije sedmice, kada smo finalizirali ugovor, niko nije bio sretniji od mene. Imao sam jedan težak period iza sebe, gdje nisam redovno igrao, i drago mi je što sam sada tu, gdje se osjećam najbolje - rekao je Mujakić za „Avaz“.

Kako je dodao, sve je manje-više ostalo isto.

- Ništa se mnogo nije promijenilo od perioda kada sam otišao iz kluba. Smatram da imamo kvalitetnu ekipu i vjerujem da ovaj tim može imati mnogo bolje rezultate nego što smo to pokazali u prvom dijelu sezone. Radimo naporno kako bismo spremni dočekali nastavak prvenstva.

Istakao je kako je novi trener Aleksandar Vasoski na njega ostavio vrlo dobar utisak.

- Prilikom povratka u Sarajevo imao sam razgovor s trenerom Vasoskim. Ostavio je na mene vrlo dobar utisak. Kroz treninge vidimo njegovu viziju, u kojem pravcu želi da razvija i kako da igramo njegov fudbal. Na nama je da njegove zamisli prenesemo na utakmice - kazao je Mujakić.


Nihad Mujakić. Arhiva

Fantastični uvjeti

Bordo tim od prošle sedmice boravi na pripremama u Antaliji, gdje je odigrao jednu prijateljsku utakmicu i zabilježio poraz od danskog Horsensa (2:3). Danas mu predstoji druga provjera protiv uzbekistanskog Kizilkuma.

- U Antaliji imamo fantastične uvjete. Istina, bila je jaka kiša nekoliko dana, međutim, sada je sve uredu i osjeti se odmah na kvalitetu rada. Odigrali smo i tu prvu utakmicu protiv Horsensa. Lično, nisam zadovoljan prvim poluvremenom, ali je možda dobro za ovu fazu priprema da vidimo gdje su nam nedostaci kako bismo radili na njihovom otklanjanju - istakao je Mujakić.

On, kao i svi u klubu, imaju velika očekivanja od proljetnog dijela sezone.

- Među nama u ekipi vlada odlična atmosfera. Imamo jasan cilj, želimo uspješno i kvalitetno Sarajevo. Klub je kvalitetno posložen, imamo sve što treba da ostvarimo rezultate. Želimo odigrati uspješnu polusezonu, kako u prvenstvu tako i u Kupu BiH - zaključio je Mujakić, koji je sa Sarajevom u sezoni 2018./19. osvojio duplu krunu.


Velika iskustva

Osim Kortrajka, Mujakić je u Belgiji nosio dres Vasland-Beverena, a jedno vrijeme proveo je na posudbi u Hajduku.

- Za mene su to velika iskustva. Očekujem od sebe da ću biti još bolji nego u prvom periodu u klubu, kada sam kao omladinac dobio šansu da igram - istakao je Mujakić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.