FK ŽELJEZNIČAR

Nikola Nikić za "Avaz" o finansijskoj krizi na Grbavici: Ne znam zašto svi pričaju ’u rukavicama’

I ja sam očekivao više od prethodne sjednice Skupštine kluba, kazao je nekadašnji as “Plavih”

Nikola Nikić. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.2.2022

Nedjeljna sjednica Skupštine FK Željezničar i dalje je top-tema među navijačima, ali i bivšim igračima, asovima i legendama kluba s Grbavice.


Najbolji navijači

- Bole me duša, srce, ma sve, zbog mog Želje, kao i sve navijače “Plavih” - rekao je nekadašnji as kluba s Grbavice Nikola Nikić u razgovoru za “Avaz” i dodao:

- Sadašnja situacija u klubu stvarno nije lagana. Često ponavljam, sve velike ekipe imale su svoje krize - i Juventus, i Mančester junajted, i Milan, sada Željo. Ipak, nadam se da će proći...

Jeste li očekivali više od posljednje sjednice Skupštine FK Željezničar?

- Ne znam zašto se na Skupštini nije iznijelo ko je sve napravio taj dug, kako? Ne znam, svi nešto pričaju “u rukavicama”. Te napravili su ovo te napravili su ono, a niko ne govori ko je to uradio? Ko? Recite ko? Nedavno sam bio u Konjicu, gdje smo igrali prijateljsku utakmicu s klubom s Grbavice. Od tamošnjih sportskih radnika, koji su blizu Želje, saznao sam da je sada, između ostalog, došlo na naplatu 75 hiljada KM za neko dijete koje nije odigralo ni minutu, ni sekundu - rekao je trener gračaničkog Bratstva.

Puno je problema na Grbavici, a još se ne nazire svjetlo na kraju tunela.

- Najviše mi je žao zbog navijača Želje, koji su najbolji u Evropi, da ne kažem na svijetu. Stvarno vole svoj klub, pogledajte samo ovu akciju s članarinama koju su podržali svi - od klupskih legendi do svih ostalih. Međutim, ne znam zašto se ne kažnjavaju oni koji su klub doveli u ovakvu situaciju. Kada neko napravi neki prekršaj, ide na suđenje - zna se kako to ide, hapšenje, suđenje... Ovdje je sve nešto “u rukavicama”. I dalje ništa ne znamo, neko jeste nešto uradio, ali ko? Ko je to uradio? Sve se nešto taji, a zna se ko je klub doveo u ovakvu situaciju, lako je to utvrditi.


Nikola Nikić. FK Bratstvo

Veliki dugovi

Ko je to uradio?

- Ne znam... Svako ima dugova, ali mi smo ih baš „nakrkali“ tonu. Pravili su se ugovori, pozajmljivalo se... I ja sam očekivao više od prethodne Skupštine. Mislio sam da će u klub ući dva-tri jaka čovjeka. Volio bih da je jedan od njih gospodin Senad Misimović, jer mi se mnogo svidjela njegova izjava: “Željo, koliko god ima dugova, on je brend. Željo ima bogatstvo, infrastrukturu.”

Kao laik, bojim se da se neko nije nameračio da to sve proda - zaključio je Nikić.


Željo je moja kuća

- Emotivno sam vezan za Želju - ističe Nikić i dodaje:

- Željo je moja kuća. Imamo kuću ovdje, u Skugriću, i imam Želju. Sve što sam dobio, to je bilo od Želje. Najljepše godine sam proveo u Želji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.