ZAVRŠEN SEMINAR NSBIH

Pooštreni kriteriji za licenciranje premijerligaša

Prvog dana rada je obrađena oblast iz finansijskog kriterija u postupku licenciranja klubova NSBiH za takmičarsku sezonu 2022/23

Drugog dana obrađene su teme iz zahtjeva administrativnog, zakonskog, sportskog i infrastrukturnog kriterija. NSBiH

Piše: G. Š.

10.2.2022

U prostorijama Nogometnog saveza BiH održani su radni seminari o licenciranju klubova za UEFA i domaća takmičenja. 


Prezentovane izmjene i dopune pravilnika

- Prvog dana rada je obrađena oblast iz finansijskog kriterija u postupku licenciranja klubova NSBiH za takmičarsku sezonu 2022/23. Seminaru su pored predstavnika klubova Premijer lige BiH prisustvovali i certificirani revizori koji će vršiti reviziju finansijskih izvještaja klubova aplikanata u nastupajućoj sezoni licenciranja, saopćeno je iz NSBiH.

Ekspert za finansijski kriterij u administraciji za licenciranje klubova je učesnicima seminara pojasnio zahtjeve finansijskog kriterija, koji su ujedno i najkompleksniji za ispunjenje prema odredbama Pravilnika za licenciranje klubova. Prezentovane su i izmjene i dopune pravilnika o licenciranju za domaća i UEFA takmičenja, kao i praktični primjeri iz prethodnih sezona licenciranja.

Drugog dana rada, obrađene su teme iz zahtjeva administrativnog, zakonskog, sportskog i infrastrukturnog kriterija.


Priprema i dostava dokumentacije

- Predstavnicima klubova je prezentovano šta se od njih očekuje u pripremi i dostavi dokumentacije za postupak licenciranja za sezonu 2022/2023, a u skladu sa izmjenama i dopunama Pravilnika NSBIH o licenciranju klubova za učešće u UEFA i domaćem takmičenju. Seminaru su prisustvovali i predsjednici komisija za licenciranje klubova. Administracija za licenciranje klubova NSBIH se zahvaljuje svim predstavinicima klubova iz Premijer lige BiH koji su participirali rad seminara, kao i njihovom proaktivnom učešću u diskusijama, sve u cilju što bolje pripreme za predstojeći ciklus licenciranja, istaknuto je iz kuće bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.