LIGA 1

PSG već hladi šampanjac: Igraju s Renom, a misle na Real

Pobjeda bi francuskom vicešampionu ulila dodatno samopouzdanje pred derbi osmine finala Lige prvaka

Mesi se vratio u Top formu. Agencije

Piše: G. Š.

11.2.2022

Samo četiri dana prije dolaska Real Madrida u Grad svjetlosti Pari Sen Žermen će večeras (21 sat) ugostiti Ren na svom terenu, u 24. kolu Lige 1. Pobjeda bi francuskom vicešampionu ulila dodatno samopouzdanje pred derbi osmine finala Lige prvaka. Tim iz Bretanje je na visokom petom mjestu Lige 1 i još uvijek želi da uhvati voz za mjestima koje vode u elitno takmičenje.


Ren posreće u gostima

Sastav armenskog stručnjaka Mišela der Zakarijana ozbiljno posrće u gostima. Vezao je četiri poraza na strani u svim takmičenjima, iako je prethodno bio u seriji od sedam mečeva na gostujućim terenima u kojima nije osjetio gorčinu neuspjeha. S druge strane, PSG je krajem prošlog mjeseca pokvario gotovo perfektan niz kod kuće, pošto je eliminisan na svom terenu od Nice, u osmini finala Kupa Francuske poslije izvođenja jedanaesteraca.

Domaćina na oprez poziva činjenica da mu je Ren ove sezone nanio jedini poraz u prvenstvu. Ekipa koju je tada predvodio Bruno Ženesio slavila je na Roazon Parku sa 2:0, ali su sada okolnosti promijenjene i Parižani su veliki favoriti za osvajanje bodova. PSG je posljednja dva međusobna meča na svom terenu riješio prilično ubjedljivo u svoju korist (3:0 i 4:1).

Igrački kadar

Čak 13 bodova više od najbližeg pratioca, Marseja, 15 mečeva u nizu bez poraza u Ligi 1, daje Poketinu mogućnost da odmori neke od nosilaca igre pred nastavak Lige prvaka. Argentsnki stručnjak neće moći da računa na povređene Nejmara, Serhija Ramosa, Maura Ikardija i Žoržinja Vajnalduma. Prošle nedjelje u Lilu se povrijedio i iskusni Anhel di Marija, pa će ga zemljak vjerovatno sačuvati za meč protiv bivšeg kluba za četiri dana.

Raduje sve u redovima "Svetaca" dobra forma Lionela Mesija. Gaučos je godinama terorisao Madriđane i uz Kilijana Mbapea, od ljeta vjerovatno igrača Reala, bit će glavna opasnost po Real. 

Poketino bi mogao da ima na raspolaganju Afrikance Idrisa Gaja i Abdua Dijala koji su se vratili sa kontinentalnog šampionata. Ren će biti jači za Senegalca Alfrda Gomisa na golu. Žeremi Doku, Roman Salin i Flavijen Tait su pod znakom pitanja zbog povreda.

Pet prethodnih mečeva Pari Sen Žermena i Rena su završeni tipom 2-3 gola. Kvota u Mozzartu da će opet da padnu dva ili tri pogotka je 2,05. Parižani nisu dobili narednog rivala na dvije posljednje utakmice.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.55. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.