SERIJA A

Džeko ostavio Inter na liderskoj poziciji

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Napolitancima

Trenutak kada Džeko postavlja konačan rezultat. Agencije

Piše: G. Š.

12.2.2022

Napoli i Inter našeg Edina Džeke danas su remizirali (1:1) na stadionu "Diego Armando Maradona", u derbiju 25. kola italijanske Serije A.  Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Napolitancima, koji su u ranoj fazi utakmice stigli do prednosti. Nakon VAR konsultacija, ispravno je dosuđen penal za Napoli, a siguran sa bijele tačke bio je Lorenco Insinje (Lorenzo Insigne).

Napoli je i nakon pogotka tražio rješenja u napadu, a Zelinski je svega nekoliko minuta nakon pogotka pogodio stativu gostujuće ekipe. Do kraja prvog poluvremena je bilo još nekoliko prilika pred golom Intera, ali se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćina.

Početkom drugog poluvremena Džeko je sjajnim pogotkom donio poravnanje rezultata. Dijamant se odlično snašao u šesnaestercu domaćih i savladao Ospinu za 1:1. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa se tako ni plasman na tabeli.

Džeko je odigrao čitav meč i bio jedan od najboljih na terenu (ocjenjen 7,3 - Sofascore). Inače, naš as je ove sezone u prvenstvu postigao deset golova, uz tri asistencije, te je trenutno drugi najbolji strijelac Intera. Martinez je dao jedan gol više od njega...


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Današnji učinak Dijamanta. Sofascore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.