SERIJA A

Može li Fiorentina pobjeđivati bez Dušana Vlahovića

"Ljubičastim" neće biti mnogo lakše ni danas (20.45 sati) u prvenstvenom meču, jer idu na noge izuzetno dobro raspoloženoj Speciji

Dušan Vlahović. Arhiva

Piše: G. Š.

14.2.2022

Postojala je bojazan u Firenci poslije remija sa Kaljarijem (1:1) i poraza od Lacija (3:0) da "Ljubičasti" neće moći biti tako dobri bez Dušana Vlahovića, novog napadača Juventusa. Ipak, fudbaleri Fiorentine su razuvjerili skeptike prošlog četvrtka, kada su u četvrtfinalu Kupa Italije usred Bergama savladali Atalantu sa 3:2. Gol za prolaz je postigao Nikola Milenković u 94. minutu, a prije toga je Fiorentina ostala sa igračem manje zbog isključenja Martineza Kvarte. 

"Ljubičastim" neće biti mnogo lakše ni danas (20.45 sati) u prvenstvenom meču, jer idu na noge izuzetno dobro raspoloženoj Speciji, koja ima samo jedan poraz u posljednjih sedam kola, a seriju od tri uzastopna trijumfa prekinula je u prošlom kolu remijem sa Salernitanom (2:2). U prvom susretu u sezoni, 31. oktobra, Fiorentina je savladala Speciju kod kuće sa 3:0. Doduše, sva tri pogotka su bila djelo Vlahovića.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 4. Pogledaj ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.