KRŠENJE UGOVORA

Inter u konfliktu s Nikeom: Američki proizvođač potražuje milionski penal

Nike nas je formalno obavijestio da namjerava smanjiti osnovnu naknadu od 1 milion eura godišnje kao kompenzaciju za odustajanje od ovog ograničenja i za omogućavanje sponzorskog ugovora sa Monclerom, navedeno je u dokumentu "Nerazura"

Džeko u društvu Lautara, Koree, Damfrisa i Čalhanoglua prilikom reklamiranja Monclera. Twitter

E. Ć.

14.2.2022

Inter našeg Edina Džeke dospio je u konflikt s proizvođačem svojih dresova i američkim gigantom Nikeom. Naime, "Nerazuri" su potpisali ugovor s kompanijom Moncler o nabavci svečanih odijela, izvijestio je "Calcio e Finanza".

"Calcio e Financa" je imao u vid u neke dokumente kluba. Kako prenosi, sporni dokuemnt glasi:

- U skladu sa sponzorskim ugovorom sa Nikeom, možemo sklopiti ugovore sa brendovima odjeće i obuće koji su ograničeni na svečanu odjeću i svečane cipele. 

Nakon potpisivanja sponzorskog ugovora sa Monclerom, Nike nas je formalno obavijestio da namjerava smanjiti osnovnu naknadu od 1 milion eura godišnje kao kompenzaciju za odustajanje od ovog ograničenja i za omogućavanje sponzorskog ugovora sa Monclerom - navedeno je u dokumentu Intera.

Kako su iz kluba sa Đuzepe Meace naveli u razgovorima su s Nikoem, jer vjeruju da je njihov odnos s Monclerom u skladu sa uslovima sponzorskog ugovora s američkim proizvođačem sportske opreme. 

Istakli su da ne mogu isključiti da će Nike pokušati zadržati iznos od jedan milion eura od plaćanja osnovne naknade u budućnosti ili pokušati tražiti bilo koji dug, prenosi "Calciomercato".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.