TURSKA

Rahmanović i Hajradinović pogađali u ludoj utakmici Konjaspora i Kasimpaše

Odlična noć za bh. internacionalce

Konyaspor je dva puta vodio i na kraju spašavao bod. KONYASPOR

Piše: A. V.

18.2.2022

Konjaspor i Kasimpaša odigrali su 4:4 u sjajnoj utakmici u sklopu 26. kola turske Superlige, u kojoj su pogađala dvojica bh. internacionalaca.

Već u 7. minuti gosti su poveli preko Mortade Bena Uanesa (Mortadha Ben Ouanes), da bi domaći poravnali u 28. golom Amiltona.

U 40. minuti domaći su preokrenuli rezultat, a strijelac je bio Amar Rahmanović (27), kojem je to bio peti gol ove sezone.

Gosti su u 46. minuti poravnali rezultat na 2:2 zaslugom Harisa Hajradinovića (28), koji je zabio samo što je dobio priliku za igru, a to mu je bio drugi gol u sezoni.

Šest minuta kasnije Soner Dikmen je donio novu prednost Konjasporu, da bi Umut Bozok s bijele tačke u 60. minuti pogodio za 3:3.

Gosti su do prednosti došli u 91. minuti, kada je za pogodio Aver Mabil (Awer), međutim, domaćima je u desetoj minuti sudijske nadoknade sviran penal, koji je u gol pretvorio Sokol Čikeleši (Cikalleshi).

Rahmanović je igrao do 66. minute, dok su Ibrahim Šehić (33) i Amir Hadžiahmetović (24) na terenu proveli cijeli meč.

Konjaspor je nakon večerašnjeg remija ostao na drugom mjestu s 49 bodova, dok se Kasimpaša probila na 13. mjesto i ima 28 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.