BH. STRUČNJAK DAO INTERVJU

Halilhodžić: Ako glumiš neke povrede, nećeš da radiš... to je ispod časti

Imali smo volju, želju, pripremali smo se da idemo do kraja. Egipat nas je eliminisao zahvaljujući Salahu, kaže bh. trener

Vaha nije uspio doći do kraja na Afričkom kupu. AFP

M. K.

22.2.2022

Selektor Maroka, Vahid Halilhodžić, po završetku Afričkog kupa nacija, nakratko je boravio u našim krajevima, a tom prilikom je govorio za FTV.

Ne krije razočarenje nakon rane eliminacije sa Afričkog kupa nacija.

- Imali smo volju, želju, pripremali smo se da idemo do kraja. Egipat nas je eliminisao zahvaljujući Salahu koji je jedan od najboljih nogometaša svijeta. Imamo u martu baražnu utakmicu sa Kongom i očekujem da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, istakao je Vaha na početku.

Javnost u Maroku zemlji je teško primila odluku da Afrički kup ne vodi glavnu zvijezdu Hakima Zijeha (Ziyecha).

- Reprezentacija je iznad svakog igrača. Ako ne poštuješ kodeks ponašanja, ako ne prihvataš da igraš utakmicu, ako glumiš neke povrede, nećeš da radiš... to je za mene ispod časti jer je ta selekcija nacionalni ponos, objasnio je Mostarac.

Ne može, kaže, prihvatiti da reprezentacija BiH ne igra u Banjoj Luci ili Mostaru.

- Džeka će biti. Bio je Vaha, Duško. Bio je Musemić, Bukal, bit će još Džeka, možda i boljih. Talenta će ovdje uvijek biti. Problem je ujediniti sve ove oko reprezentacije. Napraviti dobro okruženje iz kojeg će se onda praviti dobri rezultati.

Izuzetno ponosan je bio na svoj Velež koji je prošle godine, nakon 33 godine, ponovo uspješno igrao evropske utakmice.

- Opstati 100 godina, cijeli jedan vijek služiti društvu, ujediniti sve narode da se raduju uspjesima kluba, pripadati tom klubu...to je jedna velika čast i privilegija. Vjerujem da sam svojim nastupima dao određeni doprinos uspjesima kluba. To je dio mene, kazao je Halilhodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.