JUVENTUS GOST VILJAREALU

Del Piero otkrio šta očekuje od Vlahovića u njegovom debiju u Ligi prvaka

Ne treba njemu savjet za ovaj debi, on je momak s jasnim idejama. Dolazi iz posebne zemlje, ima iskustvo u našem fudbalu i već se dokazao golovima, smatra Italijan

Del Piero cijeni srbijanskog napadača. Agencije

M. K.

22.2.2022

Za Dušana Vlahovića večerašnji susret Viljareala i Juventusa bit će debi u Ligi prvaka, a legenda "Stare dame" Alesandro Del Piero (Alessandro Del Piero) vjeruje kako bi srbijanski napadač mogao biti prevaga na terenu.

- Ne treba njemu savjet za ovaj debi, on je momak s jasnim idejama. Dolazi iz posebne zemlje, ima iskustvo u našem fudbalu i već se dokazao golovima. Ozbiljan je igrač koji voli raditi i jedino mu treba mirnoća za debi u Ligi prvaka. Ne sjećam se ničega sa svog debija, bio sam tako mlad. Tada su nam falili Viali, Ravaneli.., bilo je hoću li igrati ja ili Padovano. Odmah smo primili gol. Savjetujem Vlahoviću da igra hladne glave, da misli samo na saigrače, rekao je za "Sky" Del Piero.

Nekadašnji as Juvea je savjetovao i treneru Alegriju (Allegri) kako da koristi Vlahovića na terenu.

- Ne smije biti sam. Moraju ga saigrači podržati da on bolje ulazi u prostor bez lopte. Vlahović zna igrati na strani. Zna napadati dubinu, dobar je jedan na jedan, moraš ga staviti u najbolje moguće uvjete da bi se istakao. S Vlahovićem Alegri može više napadati i to se vidjelo s Moratom i Dibalom (Dybala). Igraš s drugačijim stavom, praviš više šansi. Sljedeći susreti će pokazati koliko su se dobro pojačanja uklopila, zaključio je Del Piero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.