LIGA PRVAKA

Zašto je Ajaks veliki favorit kladionica u Lisabonu

"Orlovi" u meč protiv Amsterdamersa ne ulaze u najboljem raspoloženju, dok gosti "preslišavaju" rivale jednog za drugim i željet će doći do uspjeha na drugom gostovanju u Lisabonu ove sezone, pošto su prethodno deklasirali Sporting

Dušan Tadić. Arhiva

Piše: G. Š.

23.2.2022

Vratila se Liga šampiona. Svjetla pozornice večeras će biti uperena ka stadionu Da Luž u Lisabonu. Benfika dočekuje Ajaks u prvom meču osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na tlu Starog kontinenta, a bukmejkeri Mozzarta spremili su najveću kvotu na svijetu na trijumf nizozemskog velikana.

Benfika nije konkurentna u ligi

 "Orlovi" u meč protiv Amsterdamersa ne ulaze u najboljem raspoloženju, dok gosti "preslišavaju" rivale jednog za drugim i željet će doći do uspjeha na drugom gostovanju u Lisabonu ove sezone, pošto su prethodno deklasirali Sporting.

Iako je Benfika eliminisala jednog nizozemskog giganta PSV Ajndhoven u plej-ofu Lige šampiona i ostavila Barcelonu iza sebe u grupi, trenutno nije idealno raspoložena i Dušan Tadić i ekipa su favoriti za plasman u četvrtfinale.

Benfika nije uspjela ostati konkurentna u portugalskoj ligi, gdje je do sada zabilježila 16 pobjeda i tri remija, što joj je donijlo 51 bod i tek treću poziciju na tabeli. Poslije pobjede nad Santa Klarom (2:1), lisabonski tim je igrao neriješeno sa Boavistom (2:2). Tim je dobro igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, gdje je uspio da se plasira u nokaut fazu ispred Dinamo Kijeva i Barcelone.

Ajaks u top formi

Ajaks je ušao u ne baš najtežu grupu Lige šampiona, gdje je u potpunosti opravdao status favorita i uspio da osvoji 18 od 18 mogućih bodova. U nizozemskom šampionatu Amsterdamersi imaju 18 pobjeda i tri neriješena ishoda, i sa 57 bodova drže prvu poziciju na tabeli. Odbrana je primila samo pet golova, a u posljednja dva meča Ajaks je pobijedio Tvente (5:0) i Viljem Drugi (1:0).

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 4.30. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.