PREMIJER LIGA BIH

Žižović i Maksimović optimisti pred gradski derbi: Možemo do pozitivnog rezultata

Očekujem da ćemo u miru dočekati tu utakmicu koja je za nas veoma bitna, kao i svaka druga naravno, ali specifična težina tog susreta jeste što se sastaju Tuzla City i Sloboda, rekao je trener Slobode

Sloboda je spremna za nastavak sezone. FK Sloboda

Piše: G. Š.

23.2.2022

Sloboda i Tuzla Citi će u subotu (13 sati) na Tušnju otvoriti drugi dio premijerligaške sezone.


Preduga pauza

- Očekujem da ćemo u miru dočekati tu utakmicu koja je za nas veoma bitna, kao i svaka druga naravno, ali specifična težina tog susreta jeste što se sastaju Tuzla City i Sloboda, rekao je šef stručnog štaba Slobode Mladen Žižović i dodao:

- Nema nekih velikih nepoznanica, jeste da je bila prevelika pauza, možda će to uticati na neku generalnu formu, ali smatram da pred našim navijačima i sa energijom koju imamo unutar i oko tima možemo doći do pozitivnog rezultata.

Predstojeći gradski derbi je prokomentarisao i novi kapiten tuzlanskih crveno- crnih Saša Maksimović.


Teška utakmica

- Sigurno da nas čeka teška utakmica. Prošlu utakmicu smo izgubili u zadnjoj minuti, no smatram da smo zaslužili više od tog poraza i to će nam sigurno biti i motiv da sada pružimo i više od maksimuma da dođemo do pozitivnog rezultata. Momci su radili dobro tokom priprema i želimo da krunišemo dobar rad sa prvom pobjedom, rekao je Maksimović i istakao da je velika čast i privilegija biti kapiten tima kao što je Sloboda, uzimajući u obzir koje su sve legende igrale u ovom klubu i nosile kapitensku traku.

- Nadam se da ću dostojnim ponašanjem na terenu, a i van njega, opravdati to što mi je stručni štab na čelu sa šefom Žižovićem dodijelio tu čast da budem kapiten. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.