PROŽIVIO HOROR

Bivši trener Dinama javio se iz Ukrajine: Ovo je užas, pobjegli smo pred bombama

Došli smo 120 kilometara od Dnjipra, danas, vjerovatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, kaže Jovićević

Jovićević morao napustiti Dnjipropetrovsk. shakhtar.com

M. K.

24.2.2022

Bivši trener Dinama, a danas ukrajinskog Dnjipra, Igor Jovićević, javio se iz Ukrajine gdje su ga jutros rano doslovno probudile ruske bombe.

- Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad... Evo, pobjegli smo iz Dnipra potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga, dramatično je ispričao Igor Jovićević, prenijeli su hrvatski mediji.

- Došli smo 120 kilometara od Dnipra, danas, vjerovatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost... Cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, ko zna što nas čeka idućih dana, rekao je hrvatski trener.


- Tri sata smo bili na benzinskoj, kupovali vodu u kanisterima, prolijevali je, da bismo napunili gorivo. Znate, 10 sati je do Lviva, teško auto može izdržati bez goriva, ko zna hoćemo li ga imati dovoljno do tamo... Ali, dobro, mi smo barem uspjeli izići iz grada, neki drugi nisu imali tu sreću, nastavio je trener Dnjipra svoju priču.

Kaže da se čuo s još hrvatskih sportista u Ukrajini.

- Pričao sam sa Srnom i Vukojevićem, oni su u Kijevu, blokirani. Iz Kijeva se trenutno ne može izaći! Zvao sam našu ambasadu, ali nisam uspio nikoga dobiti. Ma, vjerujte, doživio sam svašta, preživio sam i one potrese u Zagrebu, oba, ali ovo je... Ma, užas, zaključio je Jovićević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.