PONOVO OŽIVJELA IDEJA

Čeferin: Prvo su to radili usred pandemije, sad rade usred rata

Za razliku od prvog pokušaja, ovaj put su zagovornici ove ideje odlučili napraviti promjene i Superligu učiniti dostupnom za još više klubova

Čeferin protiv osnivanja Superlige. Twitter

M. K.

3.3.2022

Ideja o osnivanju fudbalske evropske Superlige ponovo je postala aktuelna, nakon što je ta ideja propala prije oko godinu dana, kada je 12 evropskih klubova željelo osnovati ovo takmičenje, ali su naišli na žestok otpro UEFA-e.

U Juventusu nikad nisu odustali od ove ideje, pa se sad ponovo pojavila informacija u stranim medijima kako je čelnik Juvea, Andrea Anjeli (Agnelli) ponovp pokrenuo taj projekat koji bi formirao dvije lige od po 20 klubova, A i B liga.

Za razliku od prvog pokušaja ovaj put su zagovornici ove ideje odlučili napraviti promjene i Superligu učiniti dostupnom za još više klubova.


Vrlo brzo je stigao odgovor od prvog čovjeka UEFA-e, Aleksandra Čeferina, koji je rekao da se prvu put koristila pandemija, a sad se za ostvarenje te ideje koristi rat u Ukrajini.

- Klubovi su slobodni da kreiraju svoje takmičenje, ali neka ne očekuju da se takmiče u UEFA takmičenjima. Ranije su to radili usred pandemije, a sada tu ideju hoće da sprovedu dok smo usred rata, rekao je Čeferin na samitu "Business of Fotball" kojeg je organizirao "Financial Times".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.