ODGOVOR NA SANKCIJE?

U Rusiji osvanula ideja o novom fudbalskom takmičenju, glavni sponzor bio bi Roman Abramovič

Neki ruski mediji donijeli su informaciju kako ruski milijarder Roman Abramovič planira formirati Kontinentalnu fudbalsku ligu

Abramovič pokreće novi projekat?. AFP

M. K.

6.3.2022

Mnogo se priča posljednjih godina o formiranju evropske Superlige od strane najbogatijih klubova Evrope, čemu se UEFA žestoko usprotivila i zaprijetila žestoko zagovaračima ideje, koji su malo "predahnuli".

Ipak, nedavno se ponovo počelo pričati o Superligi koju sada najviše spominje predsjednik Juventusa Andrea Anjeli (Agneli) koji je ušao u žestok sukob sa Aleksanderom Čeferinom, prvim čovjekom UEFA-e.

U međuvremenu, u Rusiji je osvanula ideja o jednom novom fudbalskom takmičenju, a koje bi očito bilo neka vrsta odgovora na žestoke sankcije koje su UEFA i FIFA uvele ruskom fudbalu.

Naime, ruski mediji donijeli su informaciju kako ruski milijarder Roman Abramovič, koji je nedavno prodao Čelzi, planira formirati Kontinentalnu fudbalsku ligu u kojoj bi on bio glavni sponzor, uz još nekoliko ruskih milijardera, a u kojoj bi učešće uzele ekipe iz Rusije, Kine, Srbije, Izraela,  Bugarske, Bjelorusije, Kazahstana i Finske.

Da li će ova ideja oživjeti tokom, ili možda u periodu poslije ruske invazije na Ukrajinu, pokazat će vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.