ENGLESKA

Hari Kejn nadomak velikog podviga

Došao do brojke od 176 premijerligaških golova u karijeri

Kejn: Prestigao Anrija. AFP

A. V.

8.3.2022

Napadač Totenhema Hari Kejn (Harry Kane) nalazi se nadomak ulaska u krug petorice najboljih strijelaca engleske Premijer lige svih vremena.

U ponedjeljak, u susretu 28. kola, Totenhem je na domaćem terenu s uvjerljivih 5:0 nadigrao Everton, a engleski reprezentativac postigao je dva pogotka, došavši do brojke od 176 premijerligaških golova u karijeri.

Prestigao je time nekadašnjeg francuskog napadača Tijerija Anrija (Thierry Henryj) koji je na 175 te se primaknuo sadašnjem treneru Evertona Frenku Lampardu (Frank) na samo jedan gol. 

Naime, Lampard je na vječnoj listi strijelaca na petom mjestu sa 177 golova.

Dakako, već ove sezone Kejn bi trebao prestići Lamparda, ući u krug petorice najboljih, a kasnije mu za lov slijede Serhio Aguero (Sergio - 184) i Endi Kol (Andy Cole - 187) koji su na četvrtom i trećem mjestu. Na samom vrhu je Alan Širer (Shearer) s čak 260 golova, dok je drugi Vejn Runi (Wayne Rooney) s 208 pogodaka.

- Odricanje, rad i treniranje. Nema tu neke posebne tajne - rekao je ovim povodom Kejn koji je ove sezone na 10 prvenstvenih pogodaka te se nalazi na diobi petog mjesta liste strijelaca. Uvjerljivo je prvi Mohamed Salah s 19 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.