ZAGREB

Sjajan potez Dinama: Pobrinuli se za prevoz omladinaca Šahtara

Dva autobusa stigla su na mađarsko-ukrajinsku granicu i potom djecu dovezla do Zagreba, javili su iz Dinama

Talenti Šahtara u Zagrebu. Instagram

M. K.

8.3.2022

Zagrebački Dinamo objavio je na društvenim mrežama da će se uključiti u akciju organizacije prijevoza djece iz fudbalske akademije poznatog ukrajinskog kluba Šahtara.

Akciju su inicirali Darijo Srna i Dario Zahora.

- Na poziv i zamolbu proslavljenoga hrvatskog reprezentativca, Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore, GNK Dinamo uključio se u akciju pomoći djeci iz fudbalske akademije ukrajinskog Šahtara iz Donjecka. Maksimirski klub i Zaklada GNK Dinamo "Nema predaje" odmah su priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja. 

- Dva autobusa stigla su na mađarsko-ukrajinsku granicu i potom djecu dovezla do Zagreba. U ponedjeljak u večernjim satima stiglo je ukupno 27 djevojčica i dječaka te četiri člana struke. Smješteni su u klupskom hotelu 67 podno južne tribine maksimirskog stadiona. Klub i zaklada osigurali su djeci boravak u hotelu, hranu i ostale potrepštine.

- Ovim putem zahvaljujemo i našem partneru Sport Vision koji je pomogao oko nabave sportske odjeće za sve djevojčice i dječake. Djeca će posjetiti zagrebački ZOO, a u srijedu ujutro krenuti prema Kaštelima u dječji dom Maestral Kaštel Lukšić gdje će biti smješteni do daljnjega, stoji u saopštenju.

Srna se također oglasio te se zahvalio klubu iz Maksimira.

- Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod. I bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti. U ime mog kluba htio bih se zahvaliti Dinamu koji je napravio u ovoj teškoj situaciji puno za Šahtar, jako puno za našu akademiji i djecu. Zahvalio bih se svim ljudima koji su bili uključeni u ovu humanitarnu akciju. Veliko hvala i nikada vam ovo nećemo zaboraviti, rekao je Srna, a prenio Sportklub.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.