LIGA PRVAKA

Fantastični Benzema odveo "Kraljeve" u četvrtfinale, Siti odbranio prednost iz Lisabona

Serija Benzeme je počela u 61. minuti, potom je pogodio za 2:1 u 76., da bi na 3:1 Francuz povisio u 78. minuti utakmice

Parižani nisu imali rješenje za Benzemu. AFP

Piše: M. K.

9.3.2022

U revanšu osmine finala Lige prvaka Real Madrid je večeras ugostio PSG na "Santiago Bernabeu".

Nakon poraza 1:0 i Parizu, "Kraljevima" je večeras trebala pobjeda s dva gola razlike do koje su i stigli zahvaljujući fantastičnom Karimu Benzemi.

Poveo je PSG u 39. minuti 0:1 golom Mbapea, međutim u nastavku nevjerovatna partija francuskog napadača koji je postigao tri gola!

Serija Benzeme je počela u 61. minuti, potom je pogodio za 2:1 u 76., da bi na konačnih  3:1 Francuz povisio u 78. minuti utakmice.

U drugom meču na Etihadu, Mančester siti je samo trebao odbraniti ogromnih 0:5 iz prvog meča, što su i uspjeli bez većih problema.

Susret je završen rezultatom 0:0.

TOK UTAKMICA

Kraj.

90. - Finiš večerašnjih mečeva. Siti i Real su pred plasmanom u četvrtfinale.

85. - Hakimi je ušao kod PSG-a, pokušavaju Parižani pogoditi za 3:2, ali Real za sad ima plasman među Top 8 ekipa Lige prvaka.

78. - GOOOOOOLLLL!!!!!! Ponovo Benzema, sjajni Francuz s tri gola u nastavku donosi prednost 3:1 Realu! Sada su "Kraljevi" pred prolaskom u narednu fazu!

76. - GOOOOOOLLL!!!  Sjajni Benzema na asistenciju Modrića donosi "Kraljevima" preokret u Madridu, Real vodi 2:1!

71. - Geje u PSG-u mijenja Paredesa.

66. - Vaskez je zamijenio Karvahala u Realu. Ranije su izašli Asensio i Kros, a ušli Rodrigo i Kamavinga.

61. - GOOOOOLLL!!! Karim Benzema pogađa za 1:1 u Madridu nakon asistencije Vinisijusa, očekuje nas uzbudljiva završnica!

54. - Mbape je ponovo pogodio mrežu domaćina, ali je gol ponovo poništen. VAR je dosudio ofsajd.

52. - Pokušava Real i dalekometnim šutevima da ugrozi gol Parižana, ali u ovom trenutku francuski tim djeluje kvalitetnije i Realu će trebati pravo čudo da izbore plasman u naredni krug.

47. - Poveo je Siti preko Hesusa, ali gol je poništen zbog ofsajda.

46. - Nastavljene su utakmice u Madridu i Mančesteru, neubjedljivom Realu treba čudo u drugom dijelu.

45+2. - Završilo je prvo poluvrijeme i u Madridu. PSG sad ima ukupno vodstvo 2:0 i Realu će trebati potpuni preokret za povratak u igru.

45. - Kraj prvog dijela u Mančesteru, nije bilo golova.

44. - Požutio je Naćo u Realu, a ubrzo nakon toga i Vinisijus.

Benzema predstavlja najveću opasnost po gol gostiju. UEFA.com

39. - GOOOOLLL!!! Ovog puta gol neće biti poništen, vode Parižani na "Bernabeu", strijelac je Mbape nakon asistencije Nejmara!

34. - Poveli su gosti iz Pariza preko Mbapea, ali im je gol poništen zbog ofsajda.

31. - Pola sata igre je prošlo, mreže miruju na oba meča. Otvorena utakmica u Madridu, ali bez većih prilika. Ovdje se prolaznik dalje vjerovatno neće znati do samog kraja.

23. - Sada su Parižani preko Nejmara zaprijetili, ali je siguran bio Kurtoa.

19. - Bez golova u Madridu i Mančesteru. PSG se potpuno oslobodio pritiska Reala.

13. - Pokušava Real da probije čvrstu odbranu gostiju, ali PSG sve napade domaćina zaustavlja na oko 20 metara od gola Donarume.

7. - Požutio je Paredes u timu PSG-a. U međuvremenu Siti ima laganu dominaciju na Etihadu.

4. - Asensio je imao dobru priliku na startu meča, ali je ostalo 0:0.

1. - Počele su večerašnje dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. S obzirom na Sitijevih 0:5 u Lisabonu, mnogo veća neizvjesnost očekuje nas u Madridu.

Fudbaleri PSG-a na stadion u Madridu. UEFA.COM

Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos uzvratne utakmice, jednog od derbija osmine finala Lige prvaka, između Real Madrida i PSG-a, koji je u prvom meču slavio na svom terenu s 1:0.

U isto vrijeme snage će na "Etihadu" odmjeriti Mančester siti i Sporting, u utakmici koja će više biti revijalnog karaktera s obzirom na ogromnih 0:5 Sitija u Lisabonu.

U Realu nemaju mnogo problema s povredama, jedinu brigu im predstavlja roviti Toni Kros (Kroos), dok je u ekipi Maurisija Poketina (Mauricio Pochetinho) jedino neizvjestan nastup Ašrafa Hakimija (Achraf Hakimi).

Poznati su i sastavi PSG-a i Real Madrida pred večerašnji duel, a oni izgledaju ovako:

REAL MADRID: Kurtoa (Courtois), Karvahal (Carvajal), Militao, Alaba, Naćo (Nacho), Modrić, Kros (Kroos), Valverde, Asensio, Vinisijus (Vinicius) i Benzema.

PSG: Donaruma (Donnarumma), Hakimi, Markinjos (Marquinhos), Kimpembe, Nuno Mendes, Danilo, Berati (Verratti), Paredes, Nejmar (Neymar), Mbape (Mbappe) i Mesi (Messi).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.