TEŠKO PODNIJELI PORAZ

Burno u svlačionici PSG-a: Potukli se Nejmar i Donaruma

Sve započelo Brazilčevom kritikom Italijanu zbog greške koja je prethodila prvom golu Reala

Parižani se oprostili od Lige prvaka. AFP

A. V.

10.3.2022

Sinoćnja eliminacija iz Lige prvaka od Real Madrida teško je pala igračima PSG-a, pa je nakon utakmice došlo do tučnjave u svlačionici.

Parižani su u prvom meču na Parku Prinčeva slavili s 1:0 pogotkom Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), a i na Santiago Bernabeu su njegovom zaslugom prvi došli do prednosti. Međutim, Karim Benzema im je u nastavku zabio tri gola i izbacio ih iz daljeg takmičenja. Nezadovoljstvo gostujućih igrača eskaliralo je u svlačionici. 

Prema navodima Marce, sve je započelo Nejmarovom (Neymar) kritikom Đanluiđiju Donarumi (Gianluigi Donnarumma) zbog greške koja je prethodila Realovom golu za 1:1. 

Italijanski golman odgovorio je Brazilcu, tenzije su porasle, a rasprava eskalirala. Palo je i nekoliko udaraca prije nego što su se umiješali saigrači i prekinuli tučnjavu.

To nije bio jedini incident do kojeg je došlo nakon utakmice u Madridu. Španci su pisali i da je bolan poraz teško sjeo PSG-ovom gazdi Naseru El-Kelaifiju (Nasser Al-Khelaifi). Navodno je tražio glavnog sudiju Danija Makelija (Danny Makkelie), kojem je pokušao upasti u svlačionicu.

Jedan od Realovih zaposlenika sve je snimio, a to je razljutio PSG-ovog gazdu. El-Kelaifi mu je navodno izbio mobitel iz ruke, tražio da izbriše sadržaj i zaprijetio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.