KONFERENCIJSKA LIGA

Saničanin: Možemo se nositi s Fejnordom

Imamo naš stil, od kojeg ne odustajemo, poručio bh. reprezentativac iz Partizana

Saničanin: Vidimo šansu. ARHIV

A. V.

10.3.2022

Pred prvi meč osmine finala Konferencijske lige s Fejnordom bh. reprezentativac iz Partizana Siniša Saničanin (26) govorio je o šansama svog tima.

- Svi igrači Fejnorda su brzi i dominantni, ali imamo naš stil, od kojeg ne odustajemo. Možemo da se nosimo s Nizozemcima, iako će biti dosta teško - uvjeren je Saničanin, zagledan i u mogućnost da Partizan zaprijeti iz zraka.

- Dosta značaja pridajemo prekidima. Nebitno ko daje gol, svi se radujemo pogotku, tu se vidi naš timski duh - kaže Saničanin.

Stoperi su označeni najslabijim dijelom Fejnordovog tima i tu je šansa za tim Aleksandra Stanojevića.

- Analiziramo svaki detalj. Znamo da Nizozemci igraju napadački fudbal, daju, ali i primaju dosta golova. Vidimo šansu, nadam se da ćemo je iskoristiti. Bilo da se završi 1:0, 2:0 ili 2:1, svaka pobjeda bi nam bila bitna pred revanš na krcatom stadionu i kvalitetno pripremljenom terenu, ali priliku vidimo pred našim navijačima - ističe bh. reprezentativac iz Partizana.

"Crno-bijele" bi obradovalo da njihova mreža ostane netaknuta, što se ove sezone desilo u dvomeču s DAC-om, revanšu sa Santa Klarom, u uvodna dva susreta grupne faze protiv Anortozisa i Flore, te na gostovanju u Pragu.

- Svaka evropska utakmica razlikuje se od prvenstvene, nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponosni smo što smo došli u situaciju da igramo ovaj dio takmičenja. Očekujemo zahtjevan meč u fizičkom smislu, ali želimo da uživamo. Ako je moguće, prođemo u narednu fazu - dodao je Saničanin.

Mozzart Bet u večerašnjem meču, koje se igra od 18:45 sati, favorizira Fejnord, na čiju pobjedu daje kvotu 2.35, dok je koeficijent na trijumf Partizana 3.85.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.