NEVJEROVATNA SITUACIJA

Majkl Olise može da bira: Četiri države bore se za mladu zvijezdu Premijeršipa

Rođen je i odrastao u Engleskoj. Prošao je omladinsku školu Čelzija i Mančester sitija prije nego što je stigao u Riding

Olise će morati uskoro odabrati državnu selekciju. PPAUK

M. K.

11.3.2022

Mlada nada Kristal Palasa, Majkl Olise (Michael Olise) igra za U21 selekciju Francuske, ali još može promijeniti nacionalnu selekciju i mogao bi igrati za Englesku, Nigeriju ili Alžir.

Jedan od najvećih talenata Premijeršipa uskoro bi mogao postati predmet "diplomatskog sukoba" četiri zemlje.

Rođen je i odrastao u Engleskoj. Prošao je omladinsku školu Čelzija i Mančester sitija prije nego što je stigao u Riding odakle je otišao u Palas. Međutim, Olise je, čini se, zasad odabrao drugi put.

Majka mu je rođena u Francuskoj i "Trikolori" su mu brzo dali ponudu koju nije oklijevao prihvatiti. Stoga je do sada njegova međunarodna karijera ograničena na dva nastupa za Francusku reprezentaciju do 18 godina, piše Gol.dnevnik.hr.

Dolazi iz multinacionalne porodice. Otac mu je Nigerijac, a majka, koja je rođena u Francuskoj, ima alžirske korijene. Nigerija ga je stavila na pretpozivnu listu igrača za kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija protiv Benina i Lesota.

Koliko je poznato, Alžir se još nije uključio u utrku, ali može se očekivati da hoće. Logično je očekivati najveću borbu između velesila Francuske i Engleske, ali možda mu Nigerija i Alžir pruže ponudu koju neće moći odbiti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.