RUSKI MEDIJI

Lovren se želi vratiti u Zenit, HNS vrši pritisak da to ne napravi

Klub strahuje da bi hrvatski stoper mogao prihvatiti prijedlog

Dejan Lovren. AGENCIJE

A. V.

15.3.2022

Predstavnici Hrvatskog fudbalskog saveza savjetuju Dejanu Lovrenu da se ne vraća u Rusiju, navodi portal metaratings.ru dodajući i da su u Zenitu upoznati s tom situacijom. 

Lovren je član ruskog kluba od 2020., kad je potpisao trogodišnji ugovor nakon odlaska iz Liverpoola, a prema istom izvoru spreman se vratiti u Sankt Peterburg.

Puno je stranih fudbalera i trenera napustilo ruske klubove od početka vojne intervencije Rusije na Ukrajinu, a moglo bi ih još i više nakon što je FIFA dozvolila da igrači suspendiraju ugovore s ruskim klubovima i do kraja sezone karijere nastave drugdje.

Kako navodi metaratings.ru, Lovren se želio nakon reprezentativne akcije koja slijedi vratiti u Zenit, no na njega pritisak vrši HNS savjetima da to ne napravi, nego da i on suspendira svoj ugovor s tim klubom.

- U Zenitu su svjesni aktuelne situacije, no ne mogu na nju utjecati. Klub strahuje da bi Lovren mogao prihvatiti HNS-ov prijedlog i odbiti se vratiti u Sankt Peterburg - zaključuje se u tekstu, prenosi Index.hr.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.