KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Po kojim kriterijima pozive piše selektor Starčević?

Naš tim je osam bodova skupio pobjedama protiv Crne Gore (2:1) i Luksemburga (0:2), te remijima s Crnom Gorom (0:0) i Švedskom (1:1), uz tri poraza - Republika Irska (0:2), Italija (1:2) i Švedske (4:0)

Slobodan Starčević. Arhiva

Piše: Goran Šumar

15.3.2022

I jučerašnji spisak selektora mlade reprezentacije BiH Slobodana Starčevića izazvao je mnogo polemika među ljubiteljima fudbalima. 

Naprimjer, Amar Tahrić je za Sered u 2022. godini, prema podacima njemačkog Transfermarkta, odigrao sedam minuta u dvije utakmice, dok napadač Posušja Anes Mašić nije postigao nijedan gol u 12 utakmica premijerligaških utakmica, niti je upisao asistenciju. Također, David Čavić iz banjalučkog Borca ove godine nije odigrao nijednu minutu u klubu, ali je dobio poziv (ove sezone u ukupno četiri premijerligaške utakmice skupio je 157 minuta).

S druge strane, naprimjer Dal Varešanović, koji je prethodno prošao sve omladinske selekcije, starter je u klubu s Koševa, ali nije dobio poziv. Sličnih primjera je još niz... Zbog toga se ljubitelji fudbala s pravom pitaju po kojim kriterijima pozive piše selektor Starčević?

Inače, u grupi F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-21 nade bh. fudbala se tek na četvrtom mjestu, uz gol razliku 8:12. Ispred naše mlade reprezentacije su Švedska, Italija i Republika Irska. Crna Gora ima samo bod manje, dok je Luksemburg posljednji sa samo jednim bodom.

Naš tim je osam bodova skupio pobjedama protiv Crne Gore (2:1) i Luksemburga (0:2), te remijima s Crnom Gorom (0:0) i Švedskom (1:1), uz tri poraza - Republika Irska (0:2), Italija (1:2) i Švedske (4:0).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.