EVROPSKA LIGA

Barcelona spašava sezonu večeras u Istanbulu

Ćavijevi izabranici su podigli formu u Primeri, djeluju mnogo bolje nego na startu sezone pod komandom Ronalda Kumana

Barcelonu danas (18.45) čeka teži posao na Turk Telekom areni u Istanbulu, u grotlu navijača domaćeg kluba. Agencije

Piše: G. Š.

17.3.2022

Kladioničari još kunu fudbalere Barcelone koji u prvom meču Evropske lige na Nou Kampu nisu uspjeli pobijediti Galatasaraj (0:0). Ćavijevi izabranici su podigli formu u Primeri, djeluju mnogo bolje nego na startu sezone pod komandom Ronalda Kumana. Možda su Katalonci i potcijenili turski klub koji igra loše u domaćim okvirima.


Barca ne može do pehara u Španiji

Barcelonu danas (18.45) čeka teži posao na Turk Telekom areni u Istanbulu, u grotlu navijača domaćeg kluba. Barca ne može do pehara u Španiji. Real je nedodirljiv u Primeri, dok je nekadašnji šampion Evrope ispao i u Kupu kralja od Atletik Bilbaa. Jedina nada da spasi sezonu je trofej Lige Evrope.

Barca je jesenas ispala iz Lige prvaka. U konkurenciji Bajerna i Benfike nije uspjela da se plasira na prva dva mjesta, pa je utjeha u drugorangiranom takmičenju. Napoli je eliminisan u prethodnoj rundi. U prvom meču na Nou Kampu bilo je 1:1, ali je u Napulju tim Ćavija Ernandeza zaigrao mnogo bolje i dobio Napolitance sa 4:2.

Na krilima remija na Nou Kampu, Galatasaraj je dobio gradski derbi sa Bešiktašem u ponedjeljak sa 2:1 i napravio dobru uvertiru pred revanš. No, Barca i dalje ostaje veliki favorit za plasman u narednu rundu. Poslije odlaska Fatiha Terima, turskog giganta je pokrenuo Španac Domenek Torent, nekadašnji pomoćnik Pepa Gvardiole. Barca je lako prethodnog vikenda na svom terenu dobila Osasunu sa 4:0 i ide ka željenoj trećoj ili četvrtoj poziciji koja dovodi Ligu prvaka i naredne sezone.

Igrački kadrovi

Domaćin je skoro kompletan. Već dugo ne igra veteran Arda Turan, bivši vezista Barcelone, koji nije oduševio u dresu Katalonaca. U napadu domaćin najveće nade polaže u napadača, Egipćanina Mustafu Mohameda. Za Barcu i dalje ne mogu da igraju Serhi Roberto, Samjuel Umtiti, Ansu Fatu, Aleks Balde, dok iskusni Brazilac Dani Alves nije ni registrovan za Katalonce u Evropi. Raduje Ćavija dobra forma Usmana Dembelea i zimskih akvizicija Ferana Toresa i Gabonca Pjera Emerika Obamejana.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 9.00. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet Siteu i odigraj online. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.