ODLIČNA UTAKMICA

Lids izveo preokret za historiju Premijeršipa, ovo nije uspio nikada do sad

U drugom poluvremenu došlo je do velikog i historijskog preokreta

Luka Ejling pogodio za nevjerovatni preokret. Agencije

A. Č.

19.3.2022

Vulverhempton su u 30. kolu ugostili Lids. Očekivanja o sigurnoj pobjedi domaćina koji se bore za LP protiv gostiju, koji imaju 20 bodova manje i bore se za opstanak, potvrdila su se do kraja prvog poluvremena. 

Do tada je domaćin vodio 2:0 zahvaljujući senzacionalnoj zamjeni. Trinkao (Trincao) je u 25. minuti ušao umjesto povrijeđenog Rubena Neveša (Neves) i za samo 20 minuta namjestio gol Džoniju (Jonny), a zatim i sam zabio, piše Index.hr.

Međutim, u drugom poluvremenu došlo je do velikog i historijskog preokreta. Prvo je napadač domaćih Raul Himenez (Raul Jimenez) u 53. minuti dobio drugi žuti karton, a deset minuta kasnije Džek Herison (Jack Harrison) smanjio je na 2:1. Ubrzo zatim Rodrigo (Rodrygo) u 66. minuti izjednačava rezultat. I onda u sudačkoj nadoknadi Luk Ejling (Luke Ayling) zabija za potpuni obrat, pobjedu Lidsa 3:2.

Lids je tako spektakularno nastavio bijeg iz zone ispadanja pod novim trenerom Džesijem Maršom (Jesse Marsch) nakon što je Marselo Bjelsa (Marcelo Bielsa) otišao zbog katastrofalnog niza. 

Drugu prvenstvenu utakmicu zaredom Lids je pobijedio golom nakon isteka regularnog dijela. Pet dana prije Vulvs je tako pobijedio i Norič. Zadnji put je spojio dvije ovako dramatične pobjede prije 22 godine i četiri mjeseca.

Lids je trijumfom kod Vulvsa ostvario i još veći poduhvat. Velikan engleskog nogometa pobijedio je iako je na poluvremenu premijerligaške utakmice gubio s dva razlike. To mu je uspjelo prvi put nakon što je do sada izgubio svih 47 utakmica u kojima je na poluvremenu bio na minus dva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.