TRENERSKA KRIŽALJKA

Robert Prosinečki preuzima klub iz regije

Jedna od stanica bogate igračke karijere Roberta Prosinečkog bila je i Olimpija, za koju je nastupao u sezoni 2002./03. i u 27 utakmica postigao četiri pogotka

Robert Prosinečki. Arhiva

G. Š.

21.3.2022

Tri utakmice bez pobjede bile su dovoljne da čelnici ljubljanske Olimpije izgube strpljenje s trenerom Dinom Skenderom. Poraz na gostovanju kod Mure (2:3), potom na domaćem terenu od Celja (2:4), da bi u nedjelju Ljubljančani, opet kod kuće, remizirali s Domžalama (1:1). To je bila kap koja je prelila čašu, jer se vodeći Maribor odmaknuo na sedam bodova prednosti, dok je Olimpija tek treća, s četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Koprom, a blizu je i Mura, koja drži četvrto mjesto s dva boda manje od ljubljanskog kluba.


Upad navijača u svlačionicu

Slovenski dnevnik "Delo" piše kako je tek jedna pobjeda u šest utakmica presudila Skenderu kojem su palac dolje okrenuli navijači iz grupe "Green Dragons", ali i oni na glavnoj tribini. Skandiralo se 'Skender, odlazi', da bi najžešći među njima nakon utakmice upali i u svlačionicu te tražili odlazak trenera iz Hrvatske koji je donedavno bio prilično popularan u glavnom gradu Slovenije. No, u nogometu se sve brzo mijenja i zaboravlja, a na staroj slavi teško se može preživjeti.

- Olimpija zahvaljuje Dini Skenderu na doprinosu našem klubu. U budućnosti mu želimo puno sreće kako u sportu tako i u privatnom životu, piše u klupskoj objavi.

"Delo" piše kako je Olimpija već izabrala Skenderovog nasljednika, a to je – Robert Prosinečki.

Povratak u Ljubljanu

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor reprezentacije BiH već je neko vrijeme bez trenerskog angažmana, posljednji mu je bio u turskom Denizlisporu 2020. godine. Prije toga legendarni Žuti vodio je Crvenu zvezdu i Kajserispor u dva navrata, a bio je i selektor reprezentacija Bosne i Hercegovine, te Azerbajdžana.

Jedna od stanica bogate igračke karijere Roberta Prosinečkog bila je i Olimpija, za koju je nastupao u sezoni 2002./03. i u 27 utakmica postigao četiri pogotka. Tada je Žuti igrao na Bežigradu, a sad bi se trebao vratiti na novu lokaciju, a to je stadion Stožice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.