FINIŠ SEZONE

Braunšvajg u Dortmundu nastavlja borbu za promociju

Ovog ponedjeljka u ponudi ne manjka zanimljivih utakmica, te su bukmejkeri Mozzarta za danas bili široke ruke i ponudili najveće kvote na svijetu kada su u pitanju dva meča

Može li Ajntraht iz Braunšvajga pobijediti u Dormundu?. Mozzart

Piše: G. Š.

21.3.2022

Počinje nova sedmica, a kladioničari i pored nešto "mršavije" ponude ne moraju da brinu. Ovog ponedjeljka u ponudi ne manjka zanimljivih utakmica, te su bukmejkeri Mozzarta za danas bili široke ruke i ponudili najveće kvote na svijetu kada su u pitanju dva meča. Jedan od njih je u trećem rangu Njemačke.

Kandidat za promociju Ajntraht iz Braunšvajga je favorit protiv drugog tima Borusije Dortmund, koji je potpuno van forme. Prošle sezone, drugi tim Borusije Dortmund osvojio je regionalni turnir što mu je omogućilo da igra u trećoj ligi Njemačke. Inače, bio je to treći put da su "mali" Milioneri podigli pehare Regionalne lige Zapad. 

Poslije 30 kola tekuće sezone, Dortmund ima 12 pobjeda i pet neriješenih mečeva, što mu je donijelo 41 bod i trenutno 11. mjesto na tabeli. Poslije uspjeha u utakmici sa Halvelseom (1:0), Borusija je izgubila četiri meča u nizu. U posljednjoj utakmici žuto-crni nisu uspjeli da se izbore sa Vircburger Kikersom (1:3) na gostovanju, a danas dočekuju Ajntraht Braunšvajg u posljednjem meču 31. runde. 

Pošto je prošle sezone napustio Cvajtu, Ajntraht je ušao u bitku za povratak u drugu najmoćniju ligu Nemačke. Odigrao je 29 kola i zabilježio 14 pobjeda i devet remija, pa sa 51 bodom zauzima petu poziciju na tabeli. Poslije pobjede nad Manhajmom (3:0), žuto-plavi su izgubili od Sarbrikena (2:0). Zaostatak od druge pozicije, koja daje pravo na direktan odlazak u drugu ligu iznosi šest bodova, uz dvije utakmice manje.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.30. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.