OKUPLJANJE U ZENICI

Selektor Petev uoči duela sa Gruzijom i Luksemburgom: Ne možemo računati na dvojicu igrača

Nama nije važno da li su one prijateljske ili kvalifikacione, u svaki meč ulazimo nastojeći da budemo bolji i da napredujemo, kaže Petev

Petev odabrao imena za naredne dvije utakmice. FSBIH

M. K.

21.3.2022

Okupljanjem u Trening centru FS BiH u Zenici danas su počele pripreme A reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske susrete sa Gruzijom i Luksemburgom.

Uoči prvog treninga predstavnicima medija su se obratili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Eldar Ćivić.

- Ulazimo u novi ciklus sa ove dvije prijateljske utakmice. Nama nije važno da li su one prijateljske ili kvalifikacione, u svaki meč ulazimo nastojeći da budemo bolji i da napredujemo. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno. Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje i očekujem da izvučemo mnogo pozitivnih stvari iz ovih susreta, rekao je Petev.

- Tu je 90 posto igrača koji su i prošle godine bili tu. To je još jedan pokazatelj da ne dijelimo utakmice na prijateljske i kvalifikacione, već da su nam sve bitne. Smatram da su tu oni koji najviše zaslužuju da budu u reprezentaciji. Gruzija i Luksemburg su dosta napredovali posljednjih godina i moramo ozbiljno odigrati ove dvije utakmice, kaže selektor.

Selektor se osvrnuo i na igrački kadar:

- Od pozvanih igrača neće doći Kenan Pirić zbog porodičnih razloga. Nažalost, Sanjin Prcić se u posljednjoj utakmici povrijedio pa ni na njega nećemo moći da računamo. Siniša Saničanin i Anel Ahmedhodžić će nam se priključiti sutra, objasnio je bugarski stručnjak.

Ćivić optimista. FSBIH

Eldar Ćivić je rekao kako nas očekuju mečevi protiv protivnika koji nisu naivni.

- Očekuju nas utakmice protiv ekipa koje imaju kvalitet. Mi smo došli ovdje da što bolje odradimo posao i da pokrenemo niz pobjeda. Selektor je pozvao najjači sastav jer želimo da iskoristimo ove mečeve da se što bolje uigramo. Naravno da ozbiljno ulazimo u predstojeće susrete i spremni smo da pružimo maksimum, smatra lijevi bek "Zmajeva".

Reprezentativci će danas odraditi i jedan trening.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.