FK SARAJEVO

Bordo tim nagovijestio bolje dane: Proljeće konačno došlo i na Koševo

Sarajevo prvi bh. tim s postignutih 1.000 golova

Bilo je krajnje vrijeme da izabranici Vasoskog pokažu da funkcioniraju i kao tim. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

22.3.2022

Sarajevo je u minulom kolu protiv Posušja (6:0) konačno odigralo prema ukusu probirljivih navijača, koji su se polako počeli vraćati na naš najveći stadion, ali i postalo prvi tim s 1.000 postignutih golova u Premijer ligi BiH otkad se ona igra na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.


Čataković za historiju

Uoči posljednje premijerligaške utakmice bordo tim je na svom kontu imao 995 golova, a peti pogodak, koji je u 67. minuti postigao Hamza Čataković, donio je bordo timu veliki jubilej.

Koliko je tim s Koševa dominantan u ovom statističkom segmentu, najbolje pokazuje činjenica da su prvi pratioci Zrinjski i Željezničar u istom periodu postigli pedesetak odnosno 70 golova manje. Široki Brijeg je sa 928 postignutih pogodaka četvrtoplasirani, a petoplasirani je Borac, koji je postigao 611, analizira „Bordo vremeplov“.

Inače, u nedjelju je na Koševu, prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, bilo 3.600 navijača, koji su znali nagraditi dva gola mladog Dala Varešanovića, koji igra u reprezentativnoj formi, četiri asistencije Danijela Avramovskog ili ispratiti bordo tim nakon utakmice.


Povratak navijača

Nije sporno da klub s Koševa ima najbolji i najskuplji igrački kadar, što potvrđuje i njemački Transfermarkt, ali je bilo krajnje vrijeme da izabranici Aleksandra Vasoskog pokažu da funkcioniraju i kao tim, bez obzira na još jedan crveni karton Amera Dupovca.

A za još punije koševske tribine neophodan je i jedan duži pobjednički niz... Ipak, trenutna tabela i 25 bodova zaostatka za liderom Zrinjskim za navijače Sarajeva su poražavajući, pogotovo kada se ima u vidu individualni kvalitet fudbalera. No, ako je suditi po minulom kolu - nakon tmurne jeseni proljeće je konačno došlo i na Koševo. Nedjelja je i zvanično bila prvi dan proljeća...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.