NOVI SKANDAL TORINEZA

Nastavljena istraga u Italiji: Juventus uništio povjerljive dokumente

Istražuju se trenutno i dogovori koje je Juve postigao sa igračima o smanjenju plata nakon suspenzije Serije A zbog pandemije virusa korona

Rukovodstvo Juventusa ponovo se bavilo mutnim radnjama?. Twitter

M. K.

24.3.2022

Istraga o potencijalnoj finansijskoj prevari Juventusa se nastavlja, a čini se kako je klub iz Torina ponovo dio raznih malverzacija kada je italijanski fudbal u pitanju.

Naime, torinski tužilac vjeruje da je klub uništio povjerljive dokumente, uključujući i ugovor s Kristijanom Ronaldom, javljaju italijanski mediji, a prenio je SK.

Istražuju se trenutno i dogovori koje je Juve postigao sa igračima o smanjenju plata nakon suspenzije Serije A zbog pandemije virusa korona. Torinski tužilac smatra da su igrači Juventusa na kraju dobili najmanje 60 miliona eura na osnovu privatnih ugovora sa klubom, a da oni nisu prijavljeni nadležnim organima.

Istražitelji veruju da igračima Juventusa nisu smanjene plate, već da su im samo odložene isplate. Neki od tih privatnih ugovora pronađeni su u mejlovima kluba.

Istražitelji ističu da postoji praksa da se neki povjerljivi dokumenti čuvaju izvan sjedišta kluba, te da se uništavaju nakon što su dogovori ispunjeni.

Među njima bi mogao biti i privatni dogovor s Ronaldom, koji se pominje u telefonskom razgovoru između direktora klubova, ali ga istražitelji nisu pronašli.

Juventus se, za sada, nije oglašavao o ovome, a ranije je poslao poruku da je oduvijek poslovao u skladu sa zakonom i da je sarađivao sa italijanskim vlastima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.