BIO PRVAK SVIJETA

Legendarni Ronaldinjo: Najteži protivnik protiv kojeg sam igrao je moj idol

To je teško pitanje. Imao sam sreću da sam bio u istoj ekipi s Romariom, Ronaldom... Teško je izabrati samo jednog, kaže Ronaldinjo

Ronaldinjo i Maldini su igrali zajedno u Milanu. Agencije

M. K.

24.3.2022

Legendarni brazilski fudbaler, Ronaldinjo, otkrio je u razgovoru za ESPN ko mu je bio najteži protivnik protiv kojeg je igrao tokom svoje prebogate fudbalske karijere.

Zanimljivo, Brazilac je spomenuo ime čovjeka s kojim je nekad igrao zajedno u dresu Milana.

- Najbolji protiv kojeg sam igrao je Paolo Maldini. Uvijek je bio najkompletniji defanzivac kojeg sam ikad vidio. Imao sam sreću igrati s njim u istoj ekipi. Danas smo prijatelji, to me još više raduje. Ja sam prijatelj sa svojim idolom, rekao je Ronaldinjo, a prenijeli su italijanski mediji. 

Nije se mogao odluči ko mu je bio najbolji saigrač.

- To je teško pitanje. Imao sam sreću da sam bio u istoj ekipi s Romariom, Ronaldom... Teško je izabrati samo jednog, kaže Ronaldinjo.

Ronaldinjova karijera trajala je od 1998. do 2015. godine, tokom koje je s reprezentacijom Brazila bio prvak svijeta 2002, a s Barcelonom je osvojio Ligu prvaka 2006.. Dva puta, 2004. i 2005., bio je najbolji fudbaler svijeta u izboru FIFA-e.

Karijeru je završio 2015. u dresu Fluminensea, a igrao je još u Gremiju, PSG-u, Barceloni, Milanu, Flamengu, Atletiko Mineiru i Kveretaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.