ITALIJANI BEZ SP

Kjelini: Uništeni smo i slomljeni

Velika praznina ostat će u nama, poručio defanzivac "Azura"

Kjelini: Veliko je razočaranje. AGENCIJE

A. V.

25.3.2022

Reprezentacija Sjeverne Makedonije šokirala je fudbalski svijet pobijedivši u Palermu aktuelnog evropskog prvaka Italiju s 0:1 u polufinalu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Italija je dominirala cijeli susret, imala je 62 posto posjeda lopte, "Azuri" su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera, no pobjedu je ostvarila makedonska vrsta, a junak susreta postao je Aleksandar Trajkovski pogodivši za pobjedu svoje selekcije u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Italijanima je ovo drugi Mundijal u nizu na koji se nisu plasirali nakon što ih nije bilo u Rusiji, što im se nikada nije dogodilo u historiji.

- Teško je ovo objasniti. Veliko je razočaranje, i danas smo odigrali dobru utakmicu, ali nismo uspjeli postići gol. Od septembra do danas smo radili greške i platili smo za njih. Uništeni smo i slomljeni, velika praznina ostat će u nama - kazao je stoper Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini).

- Imamo mnogo dobrih mladih igrača i pokušat ćemo otići i osvojiti sljedeći EURO i kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo 2026. Nadamo se da će nas ova praznina potaknuti da ponovno počnemo, ja se još uvijek nadam jer se Manćini pokazao kao sjajan trener i može nam pomoći da ponovno počnemo - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.