KAPITEN BH. REPREZENTACIJE

Džeko nakon poraza od Gruzije: Bili smo previše statični, fudbal se ne igra bez rizika

Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa, poručio je Džeko

Džeko: Dali su nam gol iz jedine prave prilike. Anadolija

E. Ć.

25.3.2022

Fudbalska reprezentacija BiH ponovo je razočarala, pošto je u prijateljskoj utakmici na Bilinom Polju zabilježila poraz od Gruzije rezultatom 0:1.

Nakon meča svoje viđenje susreta dao je kapiten "Zmajeva" Edin Džeko.

- Pa šta možemo reći, evo ne znam. Mislim iz jedine prave prilike su nam dali gol. Ali danas svi igraju fudbal, tako da ne možeš nikoga potcijeniti. Pripremili smo utakmicu, znali smo da su ekipa koja hoće da igra, što se i vidjelo danas. Bili smo previše statični, previše pasova nazad, sa strane, bez nekog rizika. Bez rizika se ne igra fudbal - poručio je Džeko.

- Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, oni su imali dvije kontre. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to. Mi smo gubili i morali smo rizikovati, a mi smo izgledali kao da vodimo. 

Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. I mi smo tad bili mlađi i kroili smo taj put, a vjerujem da će i oni svoju šansu iskoristit. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali vjerujem da možemo nešto naučiti - rekao je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.