TRPE ŽESTOKE KRITIKE

Raspad evropskih prvaka: Tri igrača se opraštaju od dresa "Azura"

Prvi kandidati za napuštanje "Azura" su Lorenco Insinje, Ćiro imobile i Žoržinjo

Imobile svrstan među najlošije igrače u selekciji Italije. AFP

M. K.

27.3.2022

Selekcija Italije je šokantno eliminisana iz baraža za odlazak na Mundijal u Kataru koji se održava krajem ove godine.

Sjeverna Makedonija je, podsjetimo, slavila u polufinalu baraža s 0:1 i zakazala finale s Portugalom, a nakon meča salva kritika uslijedila je, ponajviše na račun selektora Manćinija (Mancini), ali i na neke igrače koji su, mišljenju javnosti u Italiji, ali i novinara i stručnjaka, zakazali u državnom dresu.

Da se generacija koja je osvojila EURO, polako, ali sigurno počela raspadati dokaz su i pisanja italijanskih medija o skorom opraštanju trojice poznatih imena. Radi se o Lorencu Insinjeu (Lorenzo Insigne), Ćiri imobileu (Ciro Immobile) i Žoržinju (Jorginho).

Ugledni "Corriere dello Sport" navodi da je odluka trojca da napusti kamp prije prijateljskog dvoboja s Turskom indikator odluke jer sva trojica bila su žestoko kritikovana u posljednjim reprezentativnim nastupima.

Žoržinjo je tako promašio bitan penal u grupnoj fazi koji bi Italiju poslao direktno na SP, a on i Insinje se muče s formom u klubovima dok Imobileu ne odgovara sistem igre Manćinija.

Italijani navode da odluke još nisu donesene, ali kako je sljedeće veliko takmičenje EURO 2024., čini se da bi se u sljedeće dvije godine trebala dogoditi smjena generacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.