FUDBALSKA GROZNICA

Ponos Sicilije se konsolidovao: U igri za povratak u Seriju B

Palermo je jedini tim u ligi bez poraza na svom terenu

Sicilijanci su u seriji od pet mečeva bez poraza. Mozzart

G. Š.

30.3.2022

Palermo ne može izboriti direkan plasman u Seriju B, ali ga očekuje plej-of i šansa da se domogne drugog ranga italijanskog fudbala. Na stadion "Renco Barbera "danas (14.30) stiže Taranto, u zaostalom meču 22. kola Serije C, grupa C. 

Dok se Palermo bori za što bolju poziciju pred plej-of, Taranto je u grčevitoj borbi za opstanak. Sicilijanci su u seriji od pet mečeva bez poraza, od toga tri remija u nizu. Taranto je bez trijumfa 11 utakmica. U prvom dijlu šampionata Taranto je dobio Palermo sa 3:1. 

Ponos Sicilije je jedini tim u ligi bez poraza na svom terenu. Ostvario je 11 pobjeda, uz pet remija, sa samo sedam primljenih golova, najmanje u ovoj grupi trećeg ranga italjanskog fudbala. Taranto u gostima ima samo dvije pobede na 15 mečeva.. 

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.60. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Poslije slavnih godina, igranja u Seriji A, Palermo je doživio finansijsku propast. Ponos Sicilije je bankrotirao, a novosnovani klub Palermo FK prije tri godine je prešao u najviši rang neprofesionalnog fudbala - Seriju D, odnosno četvrti rang na Apeninima.

Gradonačelnik grada Leoluka Orlando uspio je da oživi nekadašnjeg člana Serije A. Klub je sada u zajedničkom vlasništvu preduzetnika Darija Mirija (rodom iz Palerma) i Amerikanca poreklom sa Sicilije Tonija di Pjace.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.