TRT SPORT

Višća: To su bili najteži trenuci u životu

Bio sam s majkom, bratom i sestrom u selu i sjećam se trenutaka koji me uznemiruju, rekao je naš nekadašnji reprezentativac

Višća: Pozivam sve igrače Trabzona, kao i navijače, da dođu u BiH nakon kraja sezone. Arhiva

G. Š.

31.3.2022

Nekadašnji naš fudbalski reprezentativac iz Trabzonspora Edin Višća u razgovoru za TRT Sport osvrnuo se na ratne strahote u našoj domovini.

- To je bio najteži period u mom životu, rekao je Višća i dodao:

- Bio sam s majkom, bratom i sestrom u selu i sjećam se trenutaka koji me uznemiruju i danas. Bombe su padale iz aviona svakog dana, krio sam se s majkom u planinama. To su bili najteži trenuci u životu.

Višća već 11 godina živi i igra u Turskoj. Deset i po godina je bio stanovnik Istanbula, a 12. januara je preselio u Trabzon.

- Kultura u Turskoj je 90 posto ista kao u BiH. Kada dođete u BiH, vidjet ćete istu kulturu i gradove. Uvijek kažemo da smo bratske zemlje. Sviđa mi se sve ovdje, pa tako i hrana. Nema razlike. Pozivam sve igrače Trabzona, kao i navijače, da dođu u BiH nakon kraja sezone. Ovdje se osjećam kao u BiH, istakao je Višća.

Ipak, nije mu bilo lako odseliti iz Istanbula.

- Ali, svi u Trabzonu su mi pomogli. Vrlo sam sretan danas. Narod u Trabzonu je ambiciozan, kao i u Bosni, i zaista se ovdje osjećam kao kod kuće, zaključio je Višća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.