ARGENTINSKI NAPADAČ

Serhio Aguero najavio mogući povratak fudbalu

Povukao se prošle godine zbog srčanih problema

Aguero: Posljednji angažman u Barceloni. AGENCIJE

A. V.

31.3.2022

Argentinski napadač Serhio Aguero (Sergio) od decembra prošle godine nalazi se u mirovini, ali je najavio kako bi se možda mogao vratiti na travnjake.

- Ovih dana mi je palo na pamet kako bih se mogao vratiti fudbalu. Liječnici su mi preporučili da pola godine ne obavljam nikakve aktivnosti pa sam sada počeo razmišljati o tome da se vratim na terene i treniram - rekao je 33-godišnji napadač koji je rekao zbogom fudbalu nakon što su mu otkriveni srčani problemi, prenosi Hina.

Nakon sjajnih godina u dresu Mančester sitija, gdje je boravio od 2011. do 2021., prošle godine je došao u Barcelonu. U katalonskom klubu je odigrao samo četiri prvenstvene utakmice i potom se povukao nakon zdravstvenih problema.

U klubovima gdje je igrao (Independijente, Atletiko Madrid, Mančester siti i Barcelona) postigao je čak 385 golova u 685 nastupa, dok je u reprezentativnom dresu Argentine dao 41 pogodak u 101 utakmici.

Osvojio je brojne naslove, pogotovo u Sitiju, ali je i izgubio dvije velike utakmice. S Mančester sitijem finale Lige prvaka 2021. godine te finale Svjetskog prvenstva protiv Njemačke sedam godina ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.