BAJERN

Salihamidžić: Mladi više vremena treba da provode na ulici, a manje uz video-igrice

Danas se fudbal takmiči s mnogim drugim aktivnostima u slobodno vrijeme. Važna je zadaća za sve nas – tu mislim na DFB, DFL, klubove.., smatra direktor bajerna

Hasan vjeruje mladom njemačkom stručnjaku. metabayern.net

M. K.

31.3.2022

Sportski direktor Bajerna , Hasan Salihamidžić, govorio je o Julianu Nagelsmanu, koji je dobio dugoročni ugovor u Bajernom gdje će se u narednim godinama baviti razvojem mladih igrača.

Salihamidžić se oslanja mnogo na Nagelsmanna što se tiče razvoja talentovanih fudbalera.

- Julian je na svojim prethodnim pozicijama dokazao da može učiniti igrače boljim. To je za nas bio važan kriterij. To je jedan od razloga zbog kojih je dobio petogodišnji ugovor, rekao je Salihamidžić.

- On je trener koji je svjestan da uvijek moramo razvijati dobre igrače iz našeg kampa i uvesti ih u svijet profesionalaca. On je tu uključen, komunicira s trenerima drugog tima, te U19 i U17 ekipe. Razvoj igrača zahtijeva vrijeme, dodao je.

Salihamidžić je imao i poruku za mlade.

- Trebamo više uličnog fudbala, a manje Play Stationa. U Njemačkoj moramo učiniti sve da dječaci i djevojčice igraju fudbal u slobodno vrijeme i da ne troše previše vremena na digitalne medije, istakao je Braco.

Sportski direktor Bajerna ističe da se svi trebaju udružiti u tom cilju.

- Danas se fudbal takmiči s mnogim drugim aktivnostima u slobodno vrijeme. Važna je zadaća za sve nas – tu mislim na DFB, DFL, klubove... Moramo osigurati da fudbal ostane ili ponovo postane atraktivan za djecu i mlade, rekao je Salihamidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.