ŽALILI SE FIFA-I

Alžirci traže ponavljanje utakmice protiv Kameruna

Tvrde da je loše suđenje "iskrivilo rezultat"

S utakmice u Blidi. AGENCIJE

A. V.

1.4.2022

Alžirski fudbalski savez žalio se FIFA-i tvrdeći da je loše suđenje na utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman na SP protiv Kameruna "iskrivilo rezultat" te je zatražilo njeno ponavljanje.

Alžir se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Svjetsko afričko prvenstvo u Kataru kao pobjednik skupine A. Alžirci su u prvom susretu pobijedili s 1:0, dok su u drugom susretu Kamerunci slavili sa 1:2 i kvalificirali se na SP na temelju postignutih golova u gostima.

Karl Toko Ekambi zabio je pobjednički gol za Kamerun u utorak u 124. minuti u alžirskoj Blidi. Utakmicu je sudio gambijski glavni sudac Bakari Gasama (Bakary Gassama), koji je poništio dva pogotka alžirskog reprezentativca Islama Slimanija, prvi u drugom poluvremenu, a drugi nakon završetka regularnog dijela nakon konzultacija s VAR-om, rekavši da je Slimani koristio ruku.

Predsjednik Alžirskog fudbalskog saveza Šaraf Edin Amara (Sharaf-Eddin Amara) podnio je ostavku zbog neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Kataru. Alžirski fudbalski savez sada traži da FIFA ponovi posljednju kvalifikacijsku utakmicu, za što ne postoji mogućnost jer će se žrijeb skupina održati danas, prenosi Hina.

Iz Afrike su se na SP u Kataru plasirali Gana, Senegal, Tunis, Maroko i Kamerun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.