BUNDESLIGA

Frajburg se odlučio žaliti na utakmicu protiv Bajerna

Bavarci nekoliko sekundi igrali s 12 igrača na terenu

Došlo do zabune. AGENCIJE

A. V.

5.4.2022

Njemački prvoligaš Frajburg odlučio je u ponedjeljak podnijeti žalbu na utakmicu u kojoj ih je u subotu sa 4:1 pobijedio minhenski Bajern, a zbog situacije u kojoj su branitelji naslova, nekoliko sekundi, igrali s 12 igrača na terenu.

Incident se dogodio u 86. minuti kada su Korentina Tolisoa (Corentin Tolisso) i Kingslija Komana (Kingsley) trebali zamijeniti Marsel Zabicer (Marcel Sabitzer) i Niklas Zile (Sule). Naime, došlo je do zabune jer su Zile i Zabicer ušli na teren, a prvi je izašao Koman. No, Toliso, koji je također trebao izaći s terena, tamo je ostao još 12 sekundi dok se igra nastavila. I on je ubrzo napustio teren nakon što je sudiji Dingertu javljeno što se događa.

Frajburg je objavio kako je bio u dilemi dok su razmatrali svoj sljedeći korak, prije nego što su se, nakon intenzivnih rasprava i pravnih konsultacija, odlučili žaliti na valjanost utakmice.

- Frajburg nije igrao nikakvu ulogu i nije imao utjecaja na događaje oko procesa zamjene - stoji u priopćenju kluba objavljenom na njihovoj veb stranici u ponedjeljak, prenosi Hina.

- Unatoč tome, pravni i proceduralni propisi DFB-a natjerali su nas da preuzmemo aktivnu ulogu u pravnom pregledu događaja - dodaje se.

Bajern je na vrhu tabele sa 66 bodova iz 28 utakmica, devet više od drugoplasirane Borusije Dortmund, dok je Frajburg peti na s tri boda manje od četvrtoplasiranog Lajpciga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.