EVROPSKA LIGA

Ćavi: Poput demona su izlazili u kontre

Teren nije bio u dobrom stanju, rekao je trener Barcelone

Ćavi: Na Kamp Nouu će biti drugačije. Arhiva

G. Š.

8.4.2022

Ajntraht je sinoć u Frankfurtu uspio ostati neporažen (1:1) protiv Barcelone, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Evropske lige. U završnici prvog dijela meča Katalonce je spasio VAR, nakon što je srbijanski sudija Jovanović prvo pokazao na bijelu točku, no potom je nakon gledanja snimke promijenio svoju odluku. No, u 48. minuti Kostić je asistirao Knaufu (Knauff), koji je golčinom iz poluvoleja zakucao loptu u mrežu. Barcelona se u rezultatski egal vratila u 66. minuti. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja poentirao Feran Tores (Ferran Torres). Barcelona je u posljednjih desetak minuta imala igrača više, ali se na kraju morala zadovoljiti remijem, uz 14. uzastopnu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima.

Trener i napadač Barcelone Ćavi (Xavi Hernandez) i Tores složni su u tome da travnjak u Frankfurtu nije bio u idealnom stanju. Strijelac jedinog Barsinog pogotka ukazao je na to odmah nakon završetka utakmice, a istog je mišljenja bio i njegov trener.

- Poput demona su izlazili u kontre, rekao je Ćavi pa se požalio da teren nije bio u dobrom stanju.

- Nije to bila lagana utakmica. Nismo znali kako zaustaviti njihove tranzicije i te vražje kontranapade. Izgubili smo dosta lopti. No, sami smo već upozoravali da nas čeka težak protivnik. Fizički su snažni i taktički su jako dobro odradili ovaj susret. Nismo ovu utakmicu odigrali kao neke prethodne, iako smo se popravili u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom. Na Kamp Nouu će biti drugačije, zaključio je trener Barcelone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.